Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Δύο ακόμα προβολές ταινιών του Ιταλού καρατερίστα κωμικού Νίνο Μανφρέντι στην Αγορά Αργύρη στην Πάτρα

Δύο ακόμα προβολές ταινιών του Ιταλού κα...

Την Κυριακή 14 Ιουνίου στις 19.00 θα προβληθεί η ταινία «Επιχείρηση Σαν Τζενάρο»

Το Φεστιβάλ Ιταλικού κινηματογράφου αφιερωμένο στο μεγάλο Ιταλό καλλιτέχνη Nino Manfredi που γίνεται στην Αγορά Αργύρη συνεχίζεται αυτή την Κυριακή 14 Ιουνίου με την προβολή της ταινίας «Επιχείρηση Σαν Τζενάρο» (Operazione San Gennaro) παραγωγής 1966 σε σκηνοθεσία του Ντίνο Ρίζι.

Η προβολή έχει προγραμματιστεί για μετά τις 19.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σύμφωνα με το στόρι της ταινίας, τρεις Αμερικανοί απατεώνες, ο Τζακ, η Μάγκυ και ο Φρανκ, φτάνουν στη Νάπολη με στόχο να κλέψουν τον θησαυρό του Σαν Τζενάρο, πολιούχου της πόλης, η αξία του οποίου ανέρχεται στο μυθικό ποσό των 30 δισεκατομμυρίων λιρών. Έρχονται σε επαφή με τον φυλακισμένο Δον Βιτσέντσο, τον επονομαζόμενο και «Το Φαινόμενο», έναν βετεράνο διαρρήκτη θρύλο, που χαίρει μεγάλου σεβασμού από όλους.

Ο Δον Βιτσέντσο τους συστήνει για να στήσουν τη δουλειά, και τον Ντουντού, γνωστός δράστης του υποκόσμου και προστάτης μιας κακόφημης συνοικίας της πόλης. Όταν όμως εκείνος μαθαίνει το ιερόσυλο του «χτυπήματος» διστάζει και μετά από την συμβουλή του Δον Βιτσέντσο, αποφασίζει να απευθυνθεί στον ίδιο τον Άγιο από τον οποίο παίρνει την «άδεια» να του κλέψει τον θησαυρό, αλλά του υπόσχεται ότι θα μείνει στην Νάπολη και δεν θα καταλήξει στην Αμερική.

Μετά από πολλές περιπέτειες η συμμορία καταφέρνει να αποκτήσει τον θησαυρό, αλλά την τελευταία στιγμή, παρεμβαίνει απρόβλεπτα η Μάγκυ, τον κλέβει και φεύγει για το αεροδρόμιο ώστε να πάρει το αεροπλάνο για την Αμερική. Στο παιχνίδι μπαίνει και ο αρχιεπίσκοπος της πόλης και τελικά ο Ντουντού επανακτά τον θησαυρό, αλλά αντί να τον κρατήσει για τον εαυτό του, όπως υπολόγιζε, αναγκάζεται να τον επαναφέρει στην θέση του, ενώ ο λαός της Νάπολης τον επευφημεί θεωρώντας τον λαϊκό ήρωα και σωτήρα της πόλης.

Την ταινία "Επιχείρηση Σαν Τζενάρο" υπογράφει ο σπουδαίος σκηνοθέτης Ντίνο Ρίζι, ενώ ο Νίνο Μανφρέντι ερμηνεύει εδώ έναν από τους καλύτερους ρόλους της καριέρας του. Πρόκειται για μία διασκεδαστική, απρόβλεπτη, με γρήγορο ρυθμό, γεμάτη σεναριακές ανατροπές και απρόβλεπτες καταστάσεις ταινία που είναι παράλληλα και μια θαυμάσια τοιχογραφία της Νάπολης

Η τελευταία προγραμματισμένη προβολή ταινίας του αφιερώματος στον Μανφρέντι (θεωρείτο ο τελευταίος της «συμμορίας των τεσσάρων» πιο δημοφιλών Ιταλών κωμικών (και όχι μόνο) ηθοποιών, μετά τον Τοτό, τον Βιτόριο Γκάσμαν και τον Αλμπέρτο Σόρντι, και πέθανε τον Ιούνιο του 2004 σε ηλικία 83 ετών) θα είναι την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015 στις 19.00. Θα παιχθεί η ταινία «Βίαιοι, βρώμικοι και κακοί - Brutti, sporchi e cattivi» σε σκηνοθεσία Έτορε Σκόλα με πρωταγωνιστές τους Nino Manfredi, Maria Luisa Santella, Francesco Anniballi και Maria Bosco. Η ταινία είναι παραγωγής του 1976.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Πολιτιστικό Σωματείο «Ο Φάρος» – “Il Faro”, με την ευγενική υποστήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και τη συνεργασία του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών και του Συλλόγου AIAΛ της Λέρου.

Να προσθέσουμε πως τον περασμένο Οκτώβριο, λίγο πριν την έναρξη του 55ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης τίμησε τον Νίνο Μανφρέντι (Nino Manfredi), τον χαρισματικό αυτό καρατερίστα ηθοποιό κι έναν από τους πιο δημοφιλείς Ιταλούς κωμικούς, μέσα από ένα απολαυστικό αφιέρωμα με τίτλο «Νίνο Μανφρέντι - Un Amico Italiano».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture