Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Kίνδυνος να καταργηθεί ο προαστιακός στο βόρειο τμήμα της Πάτρας και να μην γίνει ποτέ η νότια επέκταση"

"Kίνδυνος να καταργηθεί ο προαστιακ...

"Καλούμε την Δημοτική Αρχή να δράση άμεσα και πιεστικά έτσι ώστε να ακυρωθούν ή να τροποποιηθούν, οι σχεδιασμοί"

Κίνδυνο οριστικής κατάργησης του προαστιακού βλέπει η παρτάταξη "Τώρα για την Πάτρα", τόσο προς το βόρειο τμήμα του όσο και προς τα νότια. Αναφέρει συγκεκριμένα η παράταξη: "Κατά την διάρκεια της θητείας μας έγινε μεγάλη και επιτυχημένη προσπάθεια για την λειτουργία του προαστιακού (κατασκευή των πλατφορμών με χρήματα του Δήμου, αύξηση των στάσεων για την αποδοτικότερη λειτουργία του), που  αγκαλιάστηκε από όλους τους δημότες. Επίσης σχεδιάστηκε και έγιναν όλες οι απαραίτητες μελέτες για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και να λειτουργήσει και ο προαστιακός στο Νότιο τμήμα της Πάτρας.

Αυτή την στιγμή εγκυμονεί ο κίνδυνος να καταργηθεί ο προαστιακός στο βόρειο τμήμα της Πάτρας και να μην υλοποιηθεί η λειτουργία του στο νότιο, αφού το θέμα αντιμετωπίζεται με έναν τρόπο που θεωρούμε ότι δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πόλης.

Στην βόρεια πλευρά της Πάτρας έχει ήδη γίνει ο διαγωνισμός για την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Ψαθόπυργος – οδός Κανελοπούλου. Ο διαγωνισμός αυτός προβλέπει την κατασκευή διπλής σιδηροδρομικής ηλεκτροδοτούμενης γραμμής χωρίς καμία απολύτως πρόβλεψη για την λειτουργία προαστιακού.

Με δεδομένο ότι ακόμα δεν υπάρχει οριστική απόφαση (αλλά και όπως φαίνεται ούτε και χρήματα) για την κατασκευή του τμήματος Κανελοπούλου – Νέο Λιμάνι είναι προφανές ότι η έναρξη αυτής της εργολαβίας θα σημάνει το οριστικό τέλος της λειτουργίας του προαστιακού, όχι μόνο κατά την διάρκεια της κατασκευής του έργου, αλλά για πολλά χρόνια ίσως και για δεκαετίες.

Το θέμα επίσης της λειτουργίας του προαστιακού στο νότια τμήμα φαίνεται και αυτό να έχει εγκαταλειφθεί αφού καμία απολύτως εξέλιξη δεν υπάρχει.  Αντίθετα οι προωθούμενοι σχεδιασμοί από την ΕΡΓΟΣΕ φαίνεται να το παραπέμπουν οριστικά στις καλένδες.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να δράση άμεσα και πιεστικά έτσι ώστε να ακυρωθούν ή να τροποποιηθούν, οι σχεδιασμοί για το βόρειο τμήμα της Πάτρας που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της υλοποίησης και οι οποίοι, εκτός από το γεγονός ότι θεωρούμε ότι δεν εξυπηρετούν τους πολίτες, γίνονται ερήμην της πόλης.  Λύσεις υπάρχουν πολλές, ρεαλιστικές και τεχνικά ώριμες.

Ταυτόχρονα να ενεργήσει με κάθε τρόπο για την προώθηση υλοποίησης της λειτουργίας του προαστιακού στο Νότιο τμήμα της Πάτρας και να διεκδικήσει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την ταχύτερη υλοποίηση λύσεων που να έχουν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για την πόλη και τους κατοίκους της".

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις