Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων τιμά τη μνήμη του Γιώργου Ιωάννου

Πάτρα: Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων τιμά τη μνή...

Την Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015, στον κήπο του Πολύεδρου

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πατρών, πραγματοποιεί αφιέρωμα «Για τα τριάντα χρόνια αποχωρισμού από τον Γιώργο Ιωάννου», την Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015, στον κήπο του Πολύεδρου ( Κανακάρη 147-Πάτρα), 8:30 το βράδυ.

Για το έργο του Γιώργου Ιωάννου θα μιλήσουν:

Νάσος Βαγενάς, ποιητής- ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Αναστάσης Βιστωνίτης, ποιητής, δοκιμιογράφος, δημοσιογράφος του Βήματος Ελευθερία

Κρούπη-Κολώνα, δρ. φιλολογίας-σχολική σύμβουλος

Ο Φάνης Δίπλας, ηθοποιός-σκηνοθέτης, θα διαβάσει κείμενο του Γ. Κοντού για τον Γ. Ιωάννου και η

Νότα Μηλιώνη, φιλόλογος, θα επιλέξει και θα διαβάσει αποσπάσματα από το πεζογραφικό και ποιητικό έργο του.

Την εκδήλωση πλαισιώνει προβολή αποσπασμάτων τηλεοπτικών εκπομπών σχετικών με τον Γιώργο Ιωάννου και τραγούδια από τον δίσκο «Κέντρο Διερχομένων» (Λύρα, 1982) σε στίχους του και μουσική Νίκου Μαμαγκάκη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου:

"Η εκδήλωση θέλει να είναι ένα ακόμα κεράκι στη μνήμη του Γιώργου Ιωάννου, του σπουδαίου πεζογράφου που έφυγε νωρίς από κοντά μας.

Παράλληλα, επιθυμούμε να προβάλουμε μέσω της προσφοράς του λογοτεχνικού έργου του πεζογράφου, του ποιητή και του δασκάλου-φιλολόγου Ιωάννου, που έμαθε τους μαθητές του ελληνικά, ιστορία και λογοτεχνία, όπως αποκαλύπτει σε ένα από τα βιωματικά πεζογραφήματά του, την αταλάντευτη θέση μας ως φιλολόγων για την παιδευτική αξία της λογοτεχνίας.

Χάρη στη δύναμη του πολύσημου λόγου της αποτελεί αδιαμφισβήτητο μορφωτικό αγαθό αξιακής και αισθητικής αγωγής «εφήβων και μη».

Επιβάλλεται να έχει τη θέση που της αξίζει στην εκπαίδευση και όχι να υποτιμάται τόσο έντονα, όπως πρόσφατα συνέβη με την ανεπίτρεπτη και αναιτιολόγητη μείωση των ωρών διδασκαλίας της στο αναλυτικό πρόγραμμα της Γ΄ τάξης Λυκείου.

Έχοντας επίγνωση όλων των τραγικών συνεπειών της απουσίας της για την πνευματική καλλιέργεια των μαθητών μας, των μελλοντικών αυριανών πολιτών, εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην υποβάθμισή της και διεκδικούμε την επαναφορά του προηγούμενου προγράμματος διδασκαλίας."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture