Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Όλο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Αναιρέσεις"

Πάτρα: Όλο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ &qu...

Στο Παλαιό Αρσάκειο στις 5 και 6 Ιουνίου

Ανακοινώθηκε το πολιτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Αναιρέσεις» 2015 που διοργανώνουν η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση και Νέο Αριστερό Ρεύμα για τη Κομμουνιστική Απελευθέρωση στην Πάτρα 5-6 Ιουνίου στο Παλιό Αρσάκειο (Είσοδος ενίσχυσης ανά μέρα 5 €)

Αναλυτικά όλο το πολιτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ:

Παρασκευή 5/6, ώρα έναρξης 17:30

Η κυβέρνηση άλλαξε: νέες δυνατότητες, νέοι κίνδυνοι, νέες προκλήσεις…

…Ο λαός πρέπει και μπορεί να βγει ξανά στο προσκήνιο!

Η ανάδειξη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έρχεται να σηματοδοτήσει μια νέα φάση  στην χώρα. Αποτυπώνει την συνέχεια μιας ιδιαίτερης και ιδιόμορφης διαδικασίας των 6 χρόνων της κρίσης, όπου ο παλαιός δικομματισμός καταρρέει, και αναδεικνύονται νέες δυνάμεις στο κυβερνητικό και όχι μόνο προσκήνιο.

Δεν πρέπει όμως να σημάνει μια παύση των αγώνων, μια μαζική επιστροφή του κόσμου στον καναπέ του, πατώντας πάνω στις όποιες μειωμένες και ενδεχομένως ματαιωμένες προσδοκίες του. Με όπλο την πείρα των μεγαλειωδών αγώνων του Δεκέμβρη του ’08, των Πλατειών, των μεγαλειωδών Απεργιών, και των αγώνων φάρων του προηγούμενου διαστήματος, ο λαός πρέπει και μπορεί να βγει ξανά στο προσκήνιο, διεκδικώντας και απαιτώντας πίσω όσα του έκλεψαν και ακόμα περισσότερα.

Η αντικαπιταλιστική αριστερά, οφείλει να αποτελέσει τον φάρο σε αυτή την υπόθεση.  Τον φάρο που δεν θα οδηγήσει τον λαό στα βράχια της υποταγής και του συμβιβασμού, αλλά θα τον οδηγήσει στον δύσκολο δρόμο της αντιπολίτευσης, της αντεπίθεσης, της ρήξης και της ανατροπής.

Με αυτή την εκδήλωση προσπαθούμε να ανιχνεύσουμε αυτόν τον δρόμο. Προσπαθούμε να σκιαγραφήσουμε μια νέα απάντηση στο σήμερα, απάντηση που δεν θα δίνεται ως μασημένη τροφή στο λαό, αλλά ως όπλο για νέους αγώνες.

Για την ανατροπή της πολιτικής κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ,  για να ηττηθεί η κυβερνητική πολιτική!

Ομιλητές

Άγγελος Χάγιος, ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Παναγιώτης Σωτήρης, ΑΡΑΝ, ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τάσος Σταυρόπουλος, Σχέδιο Β, Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση

Σάββατο 6/6, ώρα έναρξης 17:30

Ντονμπάς – Κομπανί: Την ιστορία την γράφουν οι λαοί με το όπλο στο χέρι.

…μέρος δεύτερο

Μετά την εξαιρετικά μαζική και επιτυχημένη εκδήλωση στην Λέσχη Αναιρέσεων, όπου ήρθαν μέλη της «Αντιφασιστικής Καμπάνιας για την Ουκρανία» και της αποστολής αλληλεγγύης για το Κομπάνι,  ερχόμαστε στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης. Δεύτερο μέρος που δεν θα είναι μια στείρα επανάληψη του πρώτου, αλλά μιας εις βάθος εξειδίκευση και εκ νέου μοίρασμα εμπειριών. Άλλωστε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της δεύτερης με την πρώτη εκδήλωση είναι σαφώς αναβαθμισμένα καθώς:

 

  1. Πήγε και δεύτερη αποστολή στην Ουκρανία μέλος της οποίας θα μας μιλήσει και θα μας μεταφέρει τις καινούριες συνθήκες που διαμορφώνονται και τις νέες του εμπειρίες.

  1. Σε αυτή την εκδήλωση θα εισηγηθεί ένας Κούρδος Αγωνιστής. Κούρδος Αγωνιστής  ο οποίος μάχεται για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια, την ισότητα και την αλληλεγγύη. Κούρδος Αγωνιστής ο οποίος θα προσπαθήσει να μας μεταφέρει την συνολική κουλτούρα και πολιτική του εγχειρήματος της Ροζάβα, τις αντιξοότητες, τις ανεπάρκειες αλλά και τα κεκτημένα και προχωρήματα της πρωτότυπης αυτή προσπάθειας, προσπάθειας – φάρο έναντι στο σύγχρονο καπιταλισμό.

 

Μια εκδήλωση – μάθημα, αγώνα και αξιοπρέπειας, ενάντια σε όλους αυτούς που αποφασίζουν χωρίς εμάς για εμάς. Ενάντια στην βάρβαρη επίθεση των από πάνω, ενάντια στο διαχωρισμό «πάνω» και «κάτω», ενάντια σε όλους αυτούς που μας θέλουν ήρεμους, ήμερους και υποταγμένους.

Ομιλητές

 

Κώστας Γούσης, μέλος της Αντιφασιστικής Καμπάνιας για την Ουκρανίας, μέλος και των 2 αποστολών αλληλεγγύης για την Ουκρανία

 

Ντίνα Ρέππα, μέλος της αποστολής αλληλεγγύης για το Κομπάνι.

 

Huseyin Yilmaz, μέλος του συμβουλίου του DBP (κουρδικό κόμμα) και μέλος της επιτροπής της Ροζάβα.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα υπάρχουν θεματικά περίπτερα τα οποία τα θα αφορούν διάφορα πεδία (πχ πολιτισμός, παιδεία, πόλεμος κλπ). Επίσης θα γίνονται παράλληλα με τις εκδηλώσεις διάφορα workshops σε σχέση με το μαθητικό, το εργατικό και το φοιτητικό κίνημα. Τέλος στο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχει βιβλιοπωλείο με πολύ χαμηλές τιμές και πολλούς εκδότες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις