Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Κάννες:Το μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής, κέρδισε ο Γιώργος Λάνθιμος - Στον Jacques Audiard ο Χρυσός Φοίνικας

Κάννες:Το μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής, ...

Ο Γιώργος Λάνθιμος ήταν από νωρίς στην αίθουσα της απονομής

21.35: Το Μεγάλο Βραβείο του φεστιβάλ κέρδισε η ταινία "Son of Saul" (Ο γιός του Σαούλ) του Ούγγρου Λάζλο Νέμες. Το βραβείο σκηνοθεσίας κέρδισε ο Ταϊβανέζος Χου Χσιάο-Χσιέν για την ταινία "The Assassin" (Ο δολοφόνος).

Το βραβείο γυναικείας ερμηνείας του κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών 2015 μοιράσθηκαν οι Ρούνεϊ Μάρα για την ταινία "Carol" και Εμανουέλ Μπερκό για την ταινία "Mon Roi" (Ο βασιλιάς μου).

Το βραβείο ανδρικής ερμηνείας κέρδισε ο Βενσάν Λεντόν για την ταινία "La loi du marche" (Ο νόμος της αγοράς).

Τον Χρυσό Φοίνικα για μικρού μήκους ταινίες κέρδισε η ταινία "Waves '98" του λιβανέζου σκηνοθέτη Ελί Νταγκέρ. Πρόκειται για μια 15λεπτη ταινία κινουμένων σχεδίων που αφηγείται τις περιπλανήσεις του Όμαρ σε ένα απομονωμένο προάστιο της Βηρυτού.

Το βραβείο Χρυσή Κάμερα δόθηκε στον Κολομβιανό Σεζάρ Αουγκούστο Ασεβέδο για την ταινία "La Tierra y la sombra", που είναι αφιερωμένη στη ζωή των κολομβιανών χωρικών. Χρυσός Φοίνικας: Dheepan (Ζακ Οντιάρ) Μεγάλο Βραβείο: Son of Saul (Λάζλο Νέμες)

Βραβείο της Επιτροπής: The Lobster (Γιώργος Λάνθιμος) Σκηνοθεσία: Χου Χσιάο-Χσιεν (The Assassin) Σενάριο: Μισέλ Φράνκο (Chronic) Ανδρικός Ρόλος: Βενσάν Λιντόν (La Loi du Marché) Γυναικείος Ρόλος: Ρούνι Μάρα (Carol) & Εμανουέλ Μπερκό (Mon Roi) Χρυσή Κάμερα: La Tierra y la Sombra (Land and Shade) Ταινία Μικρού Μήκους: Waves '98

 

 

21.08: Ο Χρυσός Φοίνικας απονέμεται στον Γάλλο Jacques Audiard για την ταινία του “Dheepan”.

Ο Αστακός του Γιώργου Λάνθιμου κέρδισε το Βραβείο Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών.

 

Η ώρα των βραβείων και του Χρυσού Φοίνικα στο 68ο Φεστιβάλ των Καννών, η ώρα της αλήθειας για τον «Αστακό» του Γιώργου Λάνθιμου, της πρώτης (και) ελληνικής παραγωγής μετά το «Μια Αιωνιότητα και μια Μερα» του Θεόδωρου Αγγελόπουλου στο διαγωνιστικό τμήμα του μεγαλύτερου κινηματογραφικού φεστιβάλ του κόσμου έφθασε το βράδυ της Κυριακής.

Δεκάδες σταρ παρέλασαν στο κόκκινο χαλί για τη μεγάλη τελετή απονομής των βραβείων, δίνοντας έναν πανηγυρικό τόνο στη λήξη του φεστιβάλ που έφερε μια ελληνική ταινία - έστω και αγγλόφωνη - να διεκδικεί τον Χρυσό Φοίνικα.

Ο Γιώργος Λάνθιμος ήταν από νωρίς στην αίθουσα της απονομής, γεγονός που για πολλούς προεξόφλησε μια θέση του «Αστακού» στα βραβεία. Παρών ήταν και ο Τζον Σι Ράιλι εκ των πρωταγωνιστών της ταινίας, ο οποίος μάλιστα κατά τη διάρκεια της τελετής τραγούδησς το «Just a Gigolo».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture