Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πάτρα: Ο Μάριος και η Δήμητρα: Ο Φρου Φρου, η Dimily, τα μαγικά και το face painting- Όταν το ταλέντο "σκοτώνει" την κρίση

Πάτρα: Ο Μάριος και η Δήμητρα: Ο Φρου Φρ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Κάθε φορά που το ρολόι δείχνει πάρτυ ξεκινάνε για να διασκεδάσουν παιδιά και φίλους, στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή

Η κρίση «χτυπιέται» από το ταλέντο και από τις αγάπες. Το πρώτο, βρίσκει πάντα δρόμο για να βγει στο ξέφωτο, σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Όσο για τις  αγάπες; Αυτές δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν πίσω εξαιτίας μιας κρίσης. Ο λόγος προφανής: αυτό που αγαπάς, σου δίνει έμπευση, στόχο, κέφι και «ρεύμα» για δημιουργία. Και-μερικές φορές-, αυτό που αγαπάς,  σου δίνει και τα κατάλληλα...εκρηκτικά για να κάνεις την κρίση ...πυροτέχνημα και να στρέψεις εκατοντάδες μάτια στον ουρανό.

Μάτια που βλέπουν τα χρώματα με τον δικό τους τρόπο: τα μάτια των παιδιών. Αυτά που ρουφάνε τα παραμύθια των κλόουν, τις ιστορίες της νεράιδας και τα κόλπα ενός μάγου, σαν μεγάλα σφουγγάρια, έτοιμα να στάξουν πάνω σου κάτι από την δροσιά των χρόνων που ...νταντεύονται με λίγη ασημόσκονη και ξαγρυπνούν με έναν σούπερ ήρωα, μπρος στον οποίο η Μέρκελ ζε το Βατερλό της.

Το να δουλεύεις με τα παιδιά, δεν είναι ποτέ επάγγελμα, είναι εμπειρία. Άν δεν το έχεις μέσα σου, δεν μπορείς να σταθείς δίπλα τους ούτε στιγμή. Θα σε ξεσκεπάσουν σε λίγα δευτερόλεπτα πίσω από όποια στολή και αν έχεις κρυφτεί.

Ο Μάριος Τσιμπούρης και η Δήμητρα Ηλιοπούλου, είναι δυο νέοι και πολύ δραστήριοι Πατρινοί που μπορούν να καυχώνται για τέσσερα τουλάχιστον πράγματα: Πρώτον για το ότι έκαναν επάγγελμα αυτό που αγαπούν. Δεύτερον για το ότι αυτό που αγαπούν, το έμαθαν μόνοι τους αφιερώνοντας ατελείωτες ώρες. Τρίτον για το γεγονός ότι μέσα στην κρίση, έχουν δημιουργήσει τον δικό τους μικρό παράδεισο, οι μετοχές του οποίου δεν   έπεσαν στον πίνακα του χρηματιστηρίου. Και τέταρτον, επειδή δεν χρειάστηκε να κρυφτούν πίσω από καμία στολή για να αποκτήσουν χημεία με τα παιδιά. Αυτό ή το έχεις, ή δεν το έχεις . Ο Μάριος και η Δήμητρα το έχουν.

Αλλά όπως λέει και η τρέχουσα σοφία, τίποτε δεν είναι τυχαίο.

Όλα ξεκίνησαν από τον 32χρονο σήμερα  Μάριο, τον γνωστό πια Φρου Φρου των παιδικών  πάρτυ στην Πάτρα, ο οποίος πρωτοσυνάντησε τον περίφημο αυτό παιδικό ήρωα με τις πουτίγκες, όταν τον έφερε σαν στολή στην Πάτρα ο πατέρας του, ο οποίος είχε υψηλό πόστο στον προσκοπισμό, αναλάμβανε όλα τα προσκοπικά πάρτυ και βεβαίως και τα καρναβαλικά, ενώ ήταν γνωστός και για τις διοργανώσεις των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του πανεπιστημίου.

«Από εκεί, όντας και εγώ λυκόπουλο στους προσκόπους, κόλλησα το σαράκι από τον πατέρα μου τον οποίο χάσαμε το 1997. Ο πατέρας μου έκανε εκδηλώσεις με ένα μόνο μικρόφωνο και μπορούσε να κρατάει το ενδιαφέρον των παιδιών αμείωτο. Αυτός έφερε σε μια εκδήλωση τη στολή του Φρου Φρου και μου κόλλησε» μου λέει ο Μάριος, τον οποίο καταλαβαίνεις ότι είναι γεννημένος για αυτή τη δουλειά, με το που τον ακούς για πρώτη φορά στο τηλέφωνο.

«Συνέχισα εντελώς μόνος μου να μαθαίνω πράγματα ως αυτοδίδακτος. Είναι κάτι που ανέκαθεν μου άρεσε. Αρχικά έκανα κόλπα και παιχνίδια ως ομαδάρχης σε κατασκηνώσεις. Κατόπιν δούλεψα σε μια εταιρεία από Αθήνα και στη συνέχεια, τα τελευταία 4-5 χρόνια συνέχισα μόνος μου ως Φρου Φρου, και τον τελευταίο 1,5 χρόνο μαζί με τη Δήμητρα, η οποία έχει αναλάβει το κομμάτι του face painting. Όταν την γνώρισα είδα ότι πιάνει καταπληκτικά το χέρι της στο σχέδιο και της πρότεινα να συνεργαστούμε».

Και οι δυο μαζί, ο Φρου Φρου και η Dimily, κάθε φορά που το ρολόι δείχνει  πάρτυ ξεκινάνε για να διασκεδάσουν παιδιά και φίλους, στην πόλη της Πάτρας και στην ευρύτερη περιοχή.

 

Η σύσταση του Φρου Φρου, σε ό,τι αφορά τα ...καμώματά του, έχεις ως εξής:

«Το πάρτυ ξεκίνησε.. τα παιδιά μαζεύονται να παίξουν, να διασκεδάσουν, να βαφτούν, να ζωγραφίσουν, να χορέψουν, να τραγουδήσουν, να πάρουν μπαλόνια, να δουν ταχυδακτυλουργικά κόλπα και να περάσουν όλα μαζί υπέροχες στιγμές με τον Κλόουν Φρουφρου! Αφήνουμε τους.. μεγάλους και ξεκινάμε τα Παιχνίδια στον δικό μας κόσμο! Μουσικοχορευτικά δρώμενα για όλες τις ηλικίες, διαγωνισμούς τραγουδιού και χορού, οι μικροί μας φίλοι κερδίζουν επάξια, δωράκια, μετάλλια, ακόμα και βραβεία γραμμένα με το όνομά τους! Ομαδικά παιχνίδια, με την συνεχή μουσική υπόκρουση, γεμίζουν τον χώρο με παιδικά χαμόγελα και φωνές! Κι η ώρα των μαγικών ήρθε..κόλπα με μαντήλια, λυγισμένα κουτάλια, αιωρούμενα τραπέζια, κάρτες που εξαφανίζονται, και πολλά ακόμα, μαγεύουν τα μάτια των φίλων μας! Και πριν το πάρτυ τελειώσει, ο Φρουφρου ανταμοίβει όλα τα παιδιά με Μπαλόνια σε διάφορα σχέδια και χρώματα. Λουλούδια, καρδιές, ζωάκια, σπαθιά, όπλα, καπέλα, βραχιόλια και άλλα πολλά σχέδια, δίνονται σαν δωράκι στους μικρούς μας φίλους, για τις όμορφες στιγμές που περάσαμε όλοι μαζί.».

Όσο για τα ..μαγικά της Dimily;

«Ο Νίκος, η Ελένη, η Δήμητρα, ο Μάριος και όλα τα παιδάκια, γίνονται πλέον σούπερ ήρωες, χελωνονιτζάκια, κλόουν, πειρατές, νεράιδες, πριγκίπισσες, πεταλούδες και άπειρα ακόμα σχέδια, μέσα από τα..μαγικά πινέλα της Dimily! Η φίλη του Φρουφρού, έρχεται να ζωγραφίσει προσωπάκια και χεράκια, διαλέγοντας τα ίδια τα παιδιά, όλων των ηλικιών, το σχέδιο που θέλουν, μέσα από μια μεγάλη γκάμα επιλογών! Χρώματα ειδικά για δερματάκια ευαίσθητα, μη τοξικά, μη αλλεργικά, χρυσόσκονες και πινέλα επαγγελματικής φύσεως, δίνουν στους μικρούς μας φίλους την χαρά να μεταμορφωθούν σε ό,τι ονειρεύονται..

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι της εταιρίας Snazaroo, από τις πιο αξιόπιστες εταιρίες παγκοσμίως σε είδη μακιγιάζ για παιδιά. Τα χρώματα αφαιρούνται απλά με ένα μωρομάντηλο, ή με λίγο σαπούνι και νερό, ενώ τα πινέλα μετά από κάθε πάρτυ αποστειρώνονται διεξοδικά.»

Kαι το...πάρτυ αρχίζει

Και η 25χρονη Δήμητρα είναι αυτοδίδακτη. Έχει σπουδάσεο γραφιστικά, αλλά στο σχέδιο, αυτό που την καθοδηγεί είναι το ταλέντο της. Αυτό το ταλέντο έβαλε και στο face painting.

«Δεν είχα σκεφτεί να κάνω κάτι τέτοιο, αλλά όταν γνώρισα τον Μάριο, άρχισα να το ψάχνω και να ενημερώνομαι σχετικά με τα σχέδια, με τις μπογιές και με τις τάσεις στο face painting» μου λέει η Δήμητρα η οποία μου εξηγεί ότι αυτή τη στιγμή έχει να προτείνει ένα book με  15 σελίδες γεμάτες  σχέδια και χρώματα σε όσους θέλουν να ...ζωγραφιστούν. «Στο εξωτερικό η τάση είναι κυριάρχη. Γίνονται πάρτυ μόνο με face painting. Αλλά και στην Ελλάδα και στην Πάτρα έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος και όχι μόνο στο πρόσωπο, αλλά και στα χέρια και στους ώμους, στην πλάτη. Τελευταία υπάρχει μεγάλη ζήτηση και κατά την περίοδο του καρναβαλιού. Έχω βάψει ένα γκρουπ σχολείου που βγήκε φέτος στο καρναβάλι  των παιδιών, αλλά και παιδιά σε παιδότοπους, και σε εκδηλώσεις του καρναβαλιού των παιδιών σε συνεργασία με τον Δήμο...».

 

Μάριος και Δήμητρα δεν πάνε απροετοίμαστοι στη...δουλειά, η οποία έχει γίνει γνωστή τόσο μέσα από το site τους www.clownfroufrou.gr, αλλά και- κυρίως- απο στόμα σε στόμα. Ενημερώνονται για τον χώρο, για τα παιδιά, για τις συνήθειες, για το περιβάλλον και αναλόγως εξορμούν.

Το ερώτημα είναι: Χτυπήθηκε από την κρίση η δική τους η δουλειά; «Τα πάρτυ τα παιδικά η κρίση τα  χτυπάει με πούπουλα» μου λέει ο Μάριος,  εννοώντας ότι για το παιδί όλοι κάνουν τα πάντα και δεν θέλουν να του στερήσουν τίποτε, ακόμη και αν δεν έχουν για άλλα βασικά πράγματα. «Bεβαίως, στις αρχές της κρίσης, όταν έγινε το μπαμ, τα πράγματα περιορίστηκαν πολύ. Τώρα τελευταία όμως μου φαίνονται καλύτερα από ό,τι προ κρίσης. Εννοείται ότι έχουν κατέβει και πολύ οι τιμές. Αλλά υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση».

 

Τι εντυπωσιάζει περισσότερο τα παιδιά;

«Τα μικρά κορίτσια, ο χορός και τα λίγο μεγαλύτερα η ζωγραφική. Τα πιο μικρά αγόρια η μπάλα και τα διαδραστικά παιχνίδια και τα μεγαλύτερα τα κόλπα με τα μαγικά. Ξέρεις, πανιά να χάνονται, κουτάλια να λυγίζουνε...» λέει ο Μάριος ο οποίος παραδέχεται ότι έχει μια ιδιαίτερη έμφαση στην τράπουλα αν και δεν παίζει καθόλου τυχερά παιχνίδια. Αλλά στα πάρτυ τα αποφεύγω, γιατί η τράπουλα είναι κάπως παρεξηγημένη. Όταν όμως κάνουμε κόλπα με τράπουλα σε μεγαλύτερα παιδιά, γίνεται χαμός... Αυτό που έχει σημασία είναι να το αγαπάς αυτό που κάνεις. Άν αυτή τη δουλειά την δεις σαν έσοδο, τότε δεν βγαίνεις, θα τα παρατήσεις τον πρώτο μήνα, θέλει τεράστια αντοχή αλλά και να σου αρέσουν πολύ τα παιδιά. Σαν γενιά τα σημερινά παιδιά είναι πιο δύσκολα, Έχουνε περισσότερα ερεθίσματα από το  σχολείο, την  οικογένεια, την  τεχνολογία, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια... Πρέπει να τους εξιτάρεις το μυαλό και να τους δώσεις ενέργεια με παράξενα παιχνίδια» μου λέει και επισημαίνει ότι σε πολλά πάρτυ, όπως π.χ. το χθεσινό, συμβαίνει και να παίζουν οι μεγάλοι περισσότερο από τα παιδιά.

Μάριος και Δήμητρα, βάζουν τώρα στο μενού και καραόκε αλλά και στολές  με σούπερ ήρωες, οι οποίες είναι και πανάκριβες. Από την εμπειρία τους μέχρι σήμερα λένε ότι οι αγαπημένοι ήρωες είναι οι διαχρονικοί spiderman και batman.

“Mου κάνει μερικές φορές εντύπωση στα πάρτυ όταν κάνουμε α καπέλα καραόκε ότι μερικά παιδιά τραγουδάνε τραγούδια που δεν τα έχω ακούσει ποτέ μου» λέει ο Μάριος και θυμάται ότι "σε ένα πάρτυ ένα παιδί είχε αρπάξει κρυφά ένα από τα ψεύτικα χαρτονομίσματα που ήταν μέσα σε μια από τις δικές τους χειροποίητες πινιάτες και στο τέλος του πάρτυ, με το που του φτιάχνω το μπαλόνι βγάζει και μου δίνει ένα 500ευρώ να με πληρώσει. Εμπορικό μυαλό. Ακόμη τον θυμάμαι".

Τι περίεργο έχουν ζητήσει τα παιδιά στο face painting; "Μια πόρτα ανοικτή στο πρόσωπο!" ήταν το πιο απίθανο.

«Περισσότερο  ζητάνε στο  πρόσωπο  και στα χέρια λουλούδια, πεταλούδες, νεραίδες, υπερήρωες, αλλά και ομάδες. Έχει συμβεί να βάψω και παππούδες. Στον έναν ομάδα, στον άλλον την μορφή του batman. Αλλά και μαμάδες και μπαμπάδες, είναι πρόθυμοι για...βάψιμο» λέει η Δήμητρα.

Αυτή η δουλειά είναι...κόλλημα.

“Έχω σκεφτεί πολλές φορές να... κρεμάσω τη μύτη (απίθανη φράση των κλόουν) κάθε φορα το μετανιώνω. Κάθε πάρτυ το ζω σαν να είναι το πρώτο και το τελευταίο. Και συνεχίζω» λέει ο Φρου Φρου και κρατάει ακόμη γερά τη μύτη του στο...ύψος της.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight