Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έσβησε ο βραβευμένος με Όσκαρ Μichael Blake - Ήταν ο συγγραφέας και σεναριογράφος του "Χορεύοντας με τους λύκους"

Έσβησε ο βραβευμένος με Όσκαρ Μichael Bl...

Η ταινία που βασίστηκε στο βιβλίο του, σε σκηνοθεσία Κ. Κόστνερ, κέρδισε 7 Όσκαρ

Ο Μichael Blake, ο συγγραφέας του έργου «Χορεύοντας με τους Λύκους – Dancing with the Wolves», που μεταφέρθηκε στο σινεμά με τεράστια επιτυχία το 1990, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών.

Ο συγγραφέας μάλιστα είχε τιμηθεί με βραβείο Όσκαρ για το σενάριο της ταινίας. Άφησε την τελευταία του πνοή, όπως έγινε γνωστό το περασμένο Σάββατο 2 Μαίου 2015, έπειτα από μία πολυετή μάχη με την επάρατη νόσο.

Το βιβλίο του «Χορεύοντας με τους Λύκους», με το οποίο έγινε γνωστός σε όλον τον κόσμο, όταν πρωτοκυκλοφόρησε δεν πολυδιαβάστηκε και θεωρήθηκε ως εμπορική αποτυχία. Μετά από παρότρυνση του φίλου του, του ηθοποιού Kevin Conster, το βιβλίο μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη και γνώρισε κατόπιν τεράστια επιτυχία. Η ταινία τιμήθηκε με 7 βραβεία Όσκαρ στην απονομή του 1991 (τα δύο για την καλύτερη ταινία και την σκηνοθεσία του Κόστνερ) ενώ ήταν υποψήφια και για 6 Χρυσές Σφαίρες και 9 βραβεία BAFTA ενώ το βιβλίο υπολογίζεται πως πούλησε 3,5 εκατομμύρια αντίτυπα.

Το γουέστερν «Χορεύοντας με τους Λύκους» όπως γράφει το protothema.gr, επικεντρώνεται γύρω από την ιστορία ενός υπολοχαγού, ο οποίος ταξιδεύει στο εσωτερικό της Αμερικής για να βρει μια στρατιωτική βάση, καθώς και την σχέση του με κάποιους ντόπιους Ινδιάνους. Η όμορφη αυτή ταινία όπου έπαιζε και η Μέρι Μακ Ντόνελ, μας μεταφέρει στο 1863 όταν ο υπολοχαγός Τζον Ντούμπαρ τραυματίζεται στον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο. Θέλοντας να ξεπεράσει τον τραυματισμό του,πηγαίνει στην Νότια Ντακότα με στόχο να εντοπίσει μια στρατιωτική βάση. Στην πορεία όμως, καταφεύγει σε καταυλισμό Ινδιάνων, όπου αναπτύσσει σχέσεις με αυτούς τους ανθρώπους

Παρά την επιτυχία της ταινίας και του βιβλίου του, ο Blake παρέμεινε ένας ταπεινός άνθρωπος, παθιασμένος με η λογοτεχνία, με την αμερικανική ιστορία και τα άλογα. «Ήταν ένας από τους πιο γενναιόδωρους ανθρώπους που γνώρισα στη ζωή μου!», είπε η σύζυγός του, Marianne Mortensen Blake.

Το ζεγάρι γνωρίστηκε χάρη στον ηθοποιό Viggo Mortensen, που ήταν καλός φίλος του Blake και ξάδερφος της Marianne Mortensen. Παντρεύτηκαν το 1993 και μαζί απέκτησαν τρία παιδιά. Η σύζυγός του περιγράφει τον αξέχαστο συγγραφέα, ως έναν αξιαγάπητο πατέρα που αφιέρωσε τη ζωή του για να βοηθά τους άλλους.

Ο Blake είχε γεννηθεί στη Βόρεια Καλιφόρνια και έζησε μαζί με την οικογένειά του στο Τέξας. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο στο Νέο Μεξικό, αλλά έφυγε πριν πάρει το πτυχίο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture