Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Ξεκινά η λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για τα παιδιά στην πλάζ του ΕΟΤ! Δείτε τα δικαιολογητικά και όλες τις λεπτομέρειες

Πάτρα:Ξεκινά η λειτουργία του Κέντρου Δη...

Από σήμερα οι αιτήσεις

Από σήμερα, Δευτέρα 4 Μαίου, γίνονται δεκτές, από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των ενδιαφερόμενων γονέων για την εγγραφή των παιδιών τους στο θερινό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών που δημιουργεί και θα λειτουργήσει ο Δήμος στο χώρο του ΕΟΤ στην Αγυιά.

Οι αιτήσεις συμμετοχής. Θα διατίθενται και θα κατατίθενται μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στα γραφεία του ΚΟΔΗΠ (Γούναρη 76) στο Τμήμα Παιδικών Σταθμών και ΚΔΑΠ στην προϊσταμένη κυρία Βάνα Βανδώρου (Τηλ. 2610 390971), από 4/5/2015 έως 22/5/2015.

Πρόκειται για μια δομή που εγκαινιάζει ο ΚΟΔΗΠ για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των οικογενειών και των παιδιών της Πάτρας.

Σε δήλωσή του για την έναρξη της υποβολής των αιτήσεων ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ, Θεόδωρος Τουλγαρίδης, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Στην προσπάθεια μας, να είμαστε συνεπείς με την πολιτική μας κατεύθυνση που μας υπαγορεύει να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους και να μεριμνούμε για την ικανοποίηση τους, με χαρά σας ανακοινώνουμε τη δημιουργία ημερήσιας απασχόλησης και φροντίδας παιδιών στον χώρο του ΕΟΤ στην Αγυιά.

Το πρόγραμμα θα εκπονηθεί από 22/6/2015 έως 14/8/2015 και θα το παρακολουθούν ανά δεκαπενθήμερο συγκεκριμένα γκρουπ αποτελούμενα από 150 παιδιά ηλικίας 10–13 χρονών, από 8:00 πμ έως 4:00 μμ.

Η μεταφορά των παιδιών θα γίνεται με μισθωμένα από την υπηρεσία μας λεωφορεία από σταθμούς συγκέντρωσης πλησίον της διεύθυνσης κατοικίας τους.

Η ημερήσια απασχόληση θα περιλαμβάνει, πλήρη διατροφή και  δραστηριότητες για δημιουργική απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με την ανάπτυξη ατομικής και ομαδικής δραστηριότητας, υλοποίηση δράσεων έκφρασης, ψυχαγωγίας, κοινωνικών δεξιοτήτων, ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης σε ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον».

ΚΡΙΤΗΡΙΑ  ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ  5ο ΘΕΡΙΝΟ ΚΔΑΠ

1. Οικογενειακή κατάσταση

Α) Ειδικές οικογενειακές καταστάσεις 30 μόρια

  • Γονείς ή παιδιά με αναπηρία σωματική, ή πνευματική  με ποσοστό 67%, ή καρκινοπαθείς ή με χρόνιο νόσημα, που να αποδεικνύονται με βεβαίωση της αρμόδιας υγειονομικής υπηρεσίας και να είναι σε ισχύ
  • Παιδιά μονογονεΐκής οικογένειας, όπως αυτή ορίζεται από τις κείμενες διατάξεις.
  • Παιδιά γονέων που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία.
  • Παιδιά ανέργων φοιτητών (Α΄ κύκλου σπουδών).
  • Παιδιά ανέργων γονιών
  • Παιδιά φυλακισμένων
  • Παιδιά που γονείς ή αδέλφια είναι σε ομάδα απεξάρτησης από ουσίες.
  • Παιδιά διαζευγμένων γονιών, (όπως αποδεικνύετε από το διαζευκτήριο)

 

Β) Αριθμός ανήλικων τέκνων  1 παιδί     →   5   μόρια

2 παιδιά   → 15   μόρια

3 παιδιά   → 30   μόρια

4 παιδιά   → 50   μόρια  + 10 ανά παιδί

 

 

2. Οικογενειακό εισόδημα

Οικογενειακό εισόδημα

Μόρια

ΜΗΔΕΝΙΚΟ

50

Από 1,0 € έως 2.000€

40

Από 2.001 € έως 4.000€

30

Από 4.001 € έως 6.000€

20

Από 6.001 € έως 8.000€

10

 

Όσες οικογένειες εξυπηρετούν σε ανάλογες θερινές δραστηριότητες τα παιδιά τους μέσω ασφαλιστικών ταμείων και του ΟΑΕΔ δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΚΟΔΗΠ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις