Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Πράσινο φως" από Πάγκαλο για την απελευθέρωση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας

"Πράσινο φως" από Πάγκαλο για ...

Συγκροτείται πενταμελής επιτροπή για την κατάθεση του πλήρους πορίσματος.

Το πράσινο φως στο αίτημα για απελευθέρωση του θαλασίου μετώπου του λιμανιού της Πάτρας έδωσε σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ο κ. Θόδωρος Πάγκαλος. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποσαφήνισε ότι έχει ρητές οδηγίες από τον  πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου ώστε το παραλιακό μέτωπο της Πάτρας να απελευθερωθεί και να αποδοθεί στο λαό και στο Δήμο Πατρέων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο δήμαρχος Α. Φούρας παρουσίασε την ολοκληρωμένη πρόταση του Δήμου  Πατρέων όπως αυτή αποτυπώνεται στο σχετικό Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που ο Δήμος έχει προετοιμάσει και το οποίο περιλαμβάνει τα εξής:

Σύσταση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στην εποπτεία και διαχείριση του οποίου περιέρχονται α) η χερσαία ζώνη του λιμανιού από τον ποταμό Διακονιάρη μέχρι  την οδό Κολοκοτρώνη, β) η χερσαία  ζώνη του λιμανιού από την οδό  Θεσσαλονίκης μέχρι το Μείλιχο, γ) οι προβλήτες φέρυ-μποτ στο Δήμο Ρίου, δ) το αλιευτικό καταφύγιο Εύας του Δήμου Παραλίας, ε) το αλιευτικό καταφύγιο Ροϊτίκων του Δήμου Παραλίας, στ) το αλιευτικό καταφύγιο Τσουκαλεϊκων του Δήμου Βραχνείκων, ζ) το αλιευτικό καταφύγιο Ψαθοπύργου του Δήμου Ρίου, η) το αλιευτικό καταφύγιο Αραχωβιτίκων του Δήμου Ρίου.

Ταυτόχρονα ο δήμαρχος Α. Φούρας παρουσίασε το πλήρες σκεπτικό της εν λόγω πρότασης που συμπυκνώνει το ιστορικό αίτημα της πόλης και εξαιρετικό εφαλτήριο για την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Η πρόταση του Δημάρχου έγινε ομόφωνα δεκτή από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη και ταυτόχρονα αποφασίστηκε η συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής από τους Α. Φούρα δήμαρχο Πατρέων, Γ. Ζεπάτο πρόεδρο του ΟΛΠΑ, τη Μαρία Καλτσά γενική γραμματέα ΥΠΕΚΑ, Γιώργο Βλάχο γενικό γραμματέα λιμένων και λιμενικής πολιτικής και τον κ. Κουλούρη εκπρόσωπο της αντιπροεδρίας. Η επιτροπή αυτή θα συνεδριάσει το αργότερο μέχρι τις 15 Οκτωβρίου οπότε και θα παραδώσει πλήρες πόρισμα για την ακολουθητέα κυβερνητική πολιτική επί του θέματος.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, ο Δήμαρχος Πατρέων, Α. Φούρας, ο νομάρχης Αχαίας και υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, Δ. Κατσικόπουλος, ο πρόεδρος του ΟΛΠΑ, Γ. Ζεπάτος, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ, Κ. Πλατυκώστας, ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Ανάπτυξης, Γ. Πουσαίος, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας, Π. Ρήγας, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γ. Μαγκριώτης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Μπεγλίτης, ο γενικός γραμματέας λιμένων, Γ. Βλάχος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις