Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νέα δημοσκόπηση - Ποια είναι η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ σήμερα

Νέα δημοσκόπηση - Ποια είναι η διαφορά Σ...

Για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής»

Προβάδισμα καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Kapa Research που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής».

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 36,9%, έναντι της ΝΔ που βρίσκεται στο 21,7% ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Ποτάμι με 7,3%. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει ποσοστό  5,7%, το ΚΚΕ 5%, οι ΑΝΕΛ 4,6%, το ΠΑΣΟΚ 3,9%, άλλο κόμμα επέλεξε το 4,8% των ερωτηθέντων ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 9,1%.

Στην ερώτηση «Τι πιστεύετε ότι είναι καλύτερο για τη χώρα», το 71,9% θεωρεί ότι μια συμφωνία με τους δανειστές είναι η καλύτερη λύση ενώ το 72,9 των ερωτηθέντων δήλωσε πως επιθυμεί την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ. Ωστόσο, το 68,8% εκτιμά πως είναι υπαρκτός ο κίνδυνος εξόδου από την Ευρωζώνη και το 52,4% συμφωνεί με την άποψη και τα δημοσιεύματα ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας με το 45,1% να διαφωνεί.

Το 50,2% δηλώνει ότι τους εκφράζει ο τρόπος με τον οποίο διαπραγματεύεται η κυβέρνηση την ώρα που το 44,2% θεωρεί πως η καλύτερη επιλογή είναι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Δημοψήφισμα επιθυμεί το 32,7% των ερωτηθέντων σε αντιδιαστολή με το 18,7% που προτιμά την προκήρυξη νέων εκλογών.

Τέλος, οι πολίτες δείχνουν να επιθυμούν την αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ μέσα στο 2015 σε ποσοστό 71,8% ενώ το 70,6% των ερωτηθέντων δεν θεωρεί πως είναι υποχρεωτικό να προχωρήσει η κυβέρνηση στην άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις