Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μεσολόγγι: Αναβίωσαν και φέτος οι ιπποδρομίες στον Αη Γιώργη

Μεσολόγγι: Αναβίωσαν και φέτος οι ιπποδρ...

Δείτε ΦΩΤΟ

Με την καθιερωμένη κούρσα αναβίωσε και φέτος το γνωστό σε όλους έθιμο των ιπποδρομιών στον Αη Γιώργη Μεσολογγίου.χωρίς όμως την συμμετοχή αλόγων ιπποδρομίου λόγω του ότι η πίστα έγινε πιο μικρή φέτος.

Νωρίτερα στην ομώνυμη εκκλησία τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή πολλών πιστών από την ευρύτερη περιοχή.

Κατόπιν στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας, διεξήχθη η γνωστή ιπποδρομία με άλογα από Ελληνικές φυλές, προς τιμήν του Αγίου καβαλάρη Γεωργίου με νικητή τον αναβάτη Γιώργο Γεωργίου  και το άλογο «Άνεμος».(Δηλώσεις του νικητή  στο βίντεο)

Το έθιμο που τηρείται και επαναλαμβάνεται με θρησκευτική ευλάβεια,έχοντας τις ρίζες του στα χρόνια της Τουρκοκρατίας,έχει μακραίωνη ουσιαστικά ιστορία,αφού οι πρώτες ιπποδρομίες στην περιοχή καταγράφονται στην Αρχαία Καλυδώνα κατά τον 4ο π.χ.

Αυτή την ημέρα λοιπόν,από παλιά,οι άνθρωποι ανήμερα του Αη-Γιώργη,έφερναν τα άλογα στην εκκλησία προκειμένου να τα ευλογήσει ο ιερέας,να έχουν καλή υγεία και στη συνέχεια έτρεχαν με μοναδικό έπαθλο το ζεστό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων.

Στην εκδήλωση παρέστη και η αντιπεριφερειάρχης της π.ε.Αιτωλ/νίας κ.Χριστίνα Σταρακά.

πηγή:nafpaktianews.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις