Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «GRAND PRIX της ΓΗΣ 2015»: το GP των σχολείων φέτος είναι διεπιστημονικό

Πάτρα: «GRAND PRIX της ΓΗΣ 2015»: το GP ...

Το Σάββατο οι τελικοί

Διεξάγονται αυτές τις μέρες στα Γυμνάσια και στα Λύκεια της Αχαΐας οι αγώνες επιστημονικού και τεχνολογικού πολιτισμού «GRAND PRIX της ΓΗΣ 2015».

Οι αγώνες αυτοί είναι ο φετινός σταθμός των GRAND PRIX φυσικών επιστημών, που άρχισαν το 2012 με το GP Χημείας και συνεχίστηκαν το 2013 με τοGP Φυσικής και το 2014 με το GP Βιολογίας.

Το φετινό GP όμως είναι διεπιστημονικό.

Το αντικείμενό του είναι αφενός η επισήμανση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, όπως η κλιματική αλλαγή, η κατασπατάληση των φυσικών πόρων, οι συγκρούσεις και η εξαφάνιση των ειδών και αφετέρου ο δρόμος που μας συστήνει η επιστήμη και ο ανθρωπισμός για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα αυτά.

Έτσι θα αναδειχθεί η σημασία των μαθημάτων των φυσικών επιστημών που διδάσκονται στα Γυμνάσια και τα Λύκεια για την αειφορία, την ειρήνη και την ποιότητα της ζωής μας.

Επί τέσσερα χρόνια μαθητές και μαθήτριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης περιμένουν το GP για να συναγωνιστούν σε γνώσεις και ευαισθησία για το περιβάλλον.

Φέτος συμμετέχουν 27 γυμνάσια και 21 λύκεια, με περισσότερους από χίλιους μαθητές. Τα χαρακτηριστικά των GP είναι η ομαδικότητα, η σβελτάδα και η γιορταστική διάθεση.

Πίσω από την επιτυχία τους κρύβεται η κοινή προσπάθεια και η αρμονική συνεργασία των Σχολικών Συμβούλων των Φυσικών Επιστημών Αχαΐας και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, με όλα σχεδόν τα τμήματα και τις δομές της.

Την Τετάρτη, 1.4.2015, διεξήχθησαν οι ενδοσχολικοί αγώνες του GP της ΓΗΣ, στους οποίους αναδείχθηκαν οι νικήτριες ομάδες των σχολείων.

Το ερχόμενο Σάββατο, 25.4.2014, θα διεξαχθούν οι τελικοί αγώνες στους οποίους θα αναδειχθεί η νικήτρια ομάδα των Γυμνασίων και η νικήτρια ομάδα των Λυκείων.

Έτσι, στις 5:00 μμ του ερχόμενου Σαββάτου, στη αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Πατρών πρώτες θα ριχθούν στον αγώνα οι ομάδες των γυμνασίων, ενώ στις 7:00 μμ θα ακολουθήσουν οι ομάδες των Λυκείων.

Εκεί θα συνδέσουν τους φορητούς υπολογιστές τους στο τοπικό δίκτυο που θα έχει εγκαταστήσει το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (ΚΕΠΛΗΝΕΤ) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και θα παίξουν σε αυτό το παιχνίδι της γνώσης για τον πλανήτη με ένα τρόπο διασκεδαστικό και συναρπαστικό.

Αντιπρόσωποι των γυμνασίων και των λυκείων από την Πάτρα, το Αίγιο, τα Καλάβρυτα, την Κάτω Αχαγιά, αλλά και τη μακρινή Δάφνη θα συναντηθούν σε ένα αγώνα άμιλλας με αντικείμενο τη γνώση για το πώς μπορούμε να κάνουμε τον πλανήτη μας πιο πράσινο και πιο ειρηνικό.

Η αφίσα του GP της ΓΗΣ 2015 είναι δημιουργία της μαθήτριας του 2ου ΕΠΑ.Λ. Πατρών Πέννυς Παπαοικονόμου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις