Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι μισοί σχεδόν Ρώσοι "αναπολούν" την περίοδο του Στάλιν

Οι μισοί σχεδόν Ρώσοι "αναπολούν&qu...

Αυξάνεται η δημοτικότητα του ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης, σχεδόν 60 χρόνια από τον θάνατό του

Το 45% του ρωσικού πληθυσμού θεωρεί ότι ο αυταρχισμός του σοβιετικού καθεστώτος την περίοδο του Στάλιν είναι «ως ένα βαθμό» δικαιολογημένη, «από τα μεγάλα επιτεύγματα» της Σοβιετικής Ένωσης τη συγκεκριμένη περίοδο, «μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα», σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph.

Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται έρευνα που διεξήχθη τον Μάρτιο στη Ρωσία, σύμφωνα με την οποία το 7% των ερωτηθέντων συμφωνεί πλήρως με την φράση «το τίμημα που πλήρωσε ο σοβιετικός λαός δικαιολογείται από τα σπουδαία επιτεύγματα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα», ενώ το 38% συμφωνεί ως «ως ένα βαθμό».

Το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 4% και 21% πριν τρία χρόνια, το 2012.

Επιπλέον, η έρευνα έδειξε ότι το 30% των συμμετεχόντων δήλωσαν σεβασμό για τον Στάλιν, το 37% δηλώνει αδιάφορο και το 2% τον αντιμετωπίζει με θαυμασμό.

Ωστόσο, το 69% δηλώνει αντίθετο με την πρόταση βουλευτών, για επαναφορά της ονομασίας «Στάλινγκραντ» στην πόλη Βόλβογκραντ, όπου ο Κόκκινος Στρατός νίκησε τις δυνάμεις των ναζί και καθόρισε σε μεγάλο βαθμό την έκταση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

 

Πηγή:  topontiki

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις