Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

WSJ: Πότε ξεμένει η Ελλάδα από χρήματα;

WSJ: Πότε ξεμένει η Ελλάδα από χρήματα;

Κεντρικό ερώτημα στη Wall Street Journal

Με κεντρικό ερώτημα «Πότε τελειώνουν τα χρήματα της Ελλάδας;» και τέσσερις επιμέρους ερωταπαντήσεις επιχειρεί η Wall Street Journal να αναλύσει την κατάσταση που επικρατεί με τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, τα οικονομικά περιθώρια της Ελλάδας στενεύουν καθώς η χώρα καλείται να πληρώσει πολλά δισεκατομμύρια ευρώ τους επόμενους μήνες, γεγονός που καθιστά αναγκαία περισσότερο από ποτέ έναν άμεσο και έντιμο συμβιβασμό.

"Πόσο χρόνο έχει στη διάθεσή της η Ελλάδα μέχρι να εξαντληθούν πλήρως τα ταμειακά της διαθέσιμα;
H αλήθεια είναι ότι κανείς δεν ξέρει. Ούτε και η ίδια η ελληνική κυβέρνηση. «Η κατάσταση σε όρους ρευστότητας είναι εξαιρετικά ρευστή», δηλώνουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές. Σύμφωνα με κάποιους, τα ταμειακά διαθέσιμα θα έχουν εξαντληθεί στα μέσα Απριλίου. Τις τελευταίες εβδομάδες η κυβέρνηση έχει προσπαθήσει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της τόσο απέναντι στους πιστωτές της όσο και τις εγχώριες πληρωμές, κυρίως τους μισθούς και τις συντάξεις. Στο μεταξύ, ελπίζει ότι θα αποδώσουν καρπούς τα νέα φορολογικά μέτρα που έχει εξαγγείλει, αλλά δεν είναι σαφές πόσο αποτελεσματικά θα είναι αυτά", αναφέρει εκτός των άλλων η WSJ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά