Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κρίσιμο Euroworking Group μέσω τηλεδιάσκεψης σήμερα στις 16:00

Κρίσιμο Euroworking Group μέσω τηλεδιάσκ...

Αισιοδοξία στην κυβέρνηση για επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων

Για τα αποτελέσματα και το παρασκήνιο του Brussels Group ενημερώθηκαν χθες οι κ.κ. Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος από την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα  και χάραξαν την στρατηγική που αυτή θα ακολουθήσει απόψε στις 16:00 το απόγευμα, στην τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group.

Η ελληνική πλευρά αισιοδοξεί ότι όλα πάνε καλά και θα υπάρξει σύντομα άμεσα αποτέλεσμα. «Πήγαμε καλύτερα και από ό,τι περιμέναμε» έλεγε ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης, μετά τη χθεσινοβραδινή σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τον πρωθυπουργό. Εκτιμούν μάλιστα ότι μπορεί να υπάρξει Eurogroup ακόμα και σήμερα ή, το αργότερο, την ερχόμενη εβδομάδα, μετά το Πάσχα των Καθολικών, που θα σημάνει συμφωνία και λύση για το μαρτύριο της οκονομικής ασφυξίας της χώρας.

Σε εντελώς άλλο μήκος κλίματος είναι οι πληροφορίες που δίνουν οι δανειστές.Πολλά θα κριθούν κατά τη σημερινή σύγκλιση στις τέσσερις το μεσημέρι του Euroworking Group, ωστόσο η ελληνική και η ευρωπαϊκή πλευρά “διαβάζουν” διαφορετικά τα δεδομένα.


“Πήγαμε καλύτερα και από ό,τι περιμέναμε” έλεγαν στελέχη του Μαξίμου χθες τη νύχτα όμως στέλεχος των θεσμών εμφανίζεται να λέει πως “η πρόοδος των συζητήσεων είναι ελάχιστη”

Μάλιστα φαίνεται πως υπάρχουν παράπονα ως προς την παρουσίαση των μέτρων και ειδικά σε ό,τι αφορά στην είσπραξη φόρων όπως ο ΦΠΑ, τι θα γίνει με τον ηλεκτρονικό τζόγο και τα έσοδα που προσδοκά η κυβέρνηση, ενώ όπως έλεγε χαρακτηριστικά το ίδιο στέλεχος των θεσμών από τα 20 μέρη της λίστας Βαρουφάκη “πρόοδος καταγράφεται μόνο σε έναν ή δύο τομείς”.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις