Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η ΕΣΗΕΑ διέγραψε για δυο χρόνια τον Δήμο Βερύκιο

Η ΕΣΗΕΑ διέγραψε για δυο χρόνια τον Δήμο Βερύκιο

Για τα ομοφοβικά του σχόλια κατά του Αυγούστου Κορτώ

Την ποινή των δύο ετών προσωρινής διαγραφής από τα μητρώα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αττικής επέβαλε το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο της ΕΣΗΕΑ στον δημοσιογράφο Δήμο Βερύκιο για τα ομοφοβικά σχόλια που είχε κάνει στις αρχές Μαρτίου του 2014 κατά του συγγραφέα Αυγούστου Κορτώ.

Σε ραδιοφωνική του εκπομπή, το δημοσιογράφος είχε σχολιάσει την απόφαση του συγγραφέα να μην μετέχει στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη γιατί είναι αφοσιωμένος στον άντρα του και τα βιβλία του.

Ο Δήμος Βερύκιος τον χαρακτήρισε «κυρά Αυγουστίνα» ενώ μαζί με τον Δημήτρη Σταυρόπουλο έκαναν λόγο για «δικτατορία των γκέι».

Στην έφεσή του ο δημοσιογράφος έκανε λόγο για «οξύτατη κριτική με άστοχες εκφράσεις σε μια άκρως προκλητική - κατά τη γνώμη μου - δήλωση, που στόχο είχε να προκαλέσει ντόρο και όχι να προωθήσει τα πάγια αιτήματα της ομοφυλοφιλικής κοινότητας».

«Αυτά που είπα για τον Κορτώ είχαν ως στόχο να κρίνω τον ακραίο τρόπο με τον οποίο ήθελε να προκαλέσει την ελληνική κοινωνία. Επαναλαμβάνω και είμαι πεπεισμένος ότι η φράση «δεν ασχολούμαι με τα κοινά, αλλά με τον άντρα μου και τα βιβλία μου, προκαλεί την ελληνική κοινωνία» συμπλήρωσε.

Ο ίδιος ο συγγραφέας στο άκουσμα της ποινής σχολίασε στο Facebook ότι «το σκεπτικό της απόφασης ανοίγει το δρόμο για περισσότερο σεβασμό απέναντι στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, και την άνευ όρων καταδίκη της στοχοποίησής τους».

Πηγή: tvxs.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight