Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πρόσκληση Μέρκελ σε Τσίπρα-Θα συναντηθούν στο Βερολίνο

Πρόσκληση Μέρκελ σε Τσίπρα-Θα συναντηθού...

Την άλλη Δευτέρα

Την πρώτη - και όπως όλα δείχνουν εξαιρετικά κρίσιμη - συνάντησή τους θα έχουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ την επόμενη Δευτέρα στο Βερολίνο, όπως μεταδίδει το tvxs.gr.

Η Ανγκελα Μέρκελ προσκάλεσε σήμερα, σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, τον έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί την γερμανκή καγκελαρία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε σήμερα το πρωί τηλεφωνικό ραντεβού με τον έλληνα πρωθυπουργό, το οποίο και πραγματοποιήθηκε στις 16:30. Στην τηλεφωνική τους επικοινωνία η Γερμανίδα Καγκελάριος απηύθυνε πρόσκληση προς τον κ. Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί το Βερολίνο και τη γερμανική Καγκελαρία τη Δευτέρα 23 Μαρτίου. Ο Πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση.

Η συνάντηση γίνεται σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη στιγμή, που τα τεχνικά κλιμάκια που βρίσκονται στην Αθήνα, ζητούν ριζική επαναφορά του μνημονίου στο τραπέζι, κάτι που αρνείται πεισματικά η κυβέρνηση, με τον Αλέξη Τσίπρα να επιδιώκει καθαρή πολιτική λύση στη Σύνοδο Κορυφής της προσεχούς Πέμπτης. Η συνάντηση Μέρκελ-Τσίπρα διαμορφώνει νέα δεδομένα και ως εκ τούτου, μάλλον αναστέλλει τη λήψη αποφάσεων στη Σύνοδο Κορυφής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις