Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στον "αέρα" δεκάδες πτυχιούχοι ξένων γλωσσών που ψάχνουν δουλειά – Η πολιτεία "αχρηστεύει" το Proficiency

Πάτρα: Στον "αέρα" δεκάδες πτυ...
Χριστακόπουλος Θάνος

"Κομμένη" η επάρκεια διδασκαλίας - Σε εκκρεμότητα χιλιάδες αιτήσεις πανελλαδικά

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί, όπως πληροφορείται το thebest.gr, στους κόλπους των κατόχων πτυχίων ξένων γλωσσών της Πάτρας καθώς ουσιαστικά από τον Μάρτιο του 2014, εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο δηλαδή, έχουν «παγώσει» οι διαδικασίες χορήγησης επάρκειας διδασκαλίας.

Έτσι δεκάδες συμπολίτες που διαθέτουν Proficiency ή οποιοδήποτε επίσημο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας άλλης γλώσσας σε επίπεδο Γ2, δεν μπορούν να διδάξουν όπως γινόταν κατά το άμεσο παρελθόν.

Οι Πατρινοί που προσφεύγουν τους τελευταίους 12 μήνες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους βρίσκονται προ δυσάρεστων εκπλήξεων καθώς όπως τους ενημερώνουν οι υπάλληλοι το όλο θέμα είναι ακόμα στον «αέρα».

Και τούτο γιατί το Υπουργείο Παιδείας από την εποχή ακόμα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχει εξαγγείλει την αλλαγή των κριτηρίων για την χορήγηση πιστοποίησης χωρίς όμως ακόμα να έχει βγει καινούργια απόφαση.

Όπως μαθαίνουμε οι υπάλληλοι της Δευτεροβάθμιας παραλαμβάνουν μεν τα δικαιολογητικά που ίσχυαν μέχρι τις αρχές της Άνοιξης χωρίς όμως να γνωρίζουν πότε και αν θα χορηγηθεί στον ενδιαφερόμενο η επάρκεια.

Σε έγγραφο δε που έλαβε συμπολίτισσα από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Επισημαίνεται ότι όλες οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί στη Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Τμήμα Γ’ του Υ.ΠΑΙ.Θ. στο διάστημα από 26-3-2014 έως την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης καθορισμού κριτηρίων παραμένουν σε εκκρεμότητα."

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό το θέμα έχει αρχίσει πλέον να παίρνει τεράστιες διαστάσεις καθώς στα… συρτάρια της αρμόδιας Διεύθυνσης έχουν συγκεντρωθεί πλέον, σε πανελλαδικό επίπεδο, πάνω από 8.000 αιτήσεις.

Οι ανησυχία δε των συμπολιτών, που έχουν επενδύσει χρόνο και χρήμα για να πάρουν τα πτυχία τους έχοντας κατά νου και την επαγγελματικής τους αποκατάσταση, εντείνεται μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη ο ποίος μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι: «Τα πτυχία επιπέδου Γ2 πιστοποιούν την άριστη γνώση της ξένης γλώσσας, όχι την διδακτική επάρκεια του κατόχου τους»…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις