Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ενημέρωση για τα προβλήματα που σχετίζονται με το αλκοόλ

Πάτρα: Ενημέρωση για τα προβλήματα που σ...

Στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Γεννεσίου Τιμίου Προδρόμου Παραλίας Πατρών

Η απάντηση στην λύση των προβλημάτων που σχετίζονται με το αλκοόλ, είναι η ενημέρωση και η γνώση: α) για το τι είναι το αλκοόλ, β) για τις αιτίες που κάποιος χρησιμοποιεί αυτήν την ουσία καθώς και γ) για την αναγνώριση και την επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με το αλκοόλ.

Την προηγούμενη Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου, στο Πνευματικό   Κέντρο του Ι. Ν. Γεννεσίου Τιμίου Προδρόμου Παραλίας Πατρών, τα Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα  από Αλκοόλ Πάτρας, φιλοξένησαν το Γυμνάσιο και τις Γενικές Λυκειακές Τάξεις Μεγανησίου Λευκάδας. Η εκδήλωση αυτή, διοργανώθηκε μετά από αίτημα της διευθύντριας,

κας Μεταξά Ακριβής, για ενημέρωση των μαθητών στα πλαίσια του Προγράμματος Αγωγής Υγείας με θέμα: «Αλκοόλ στην εφηβική ηλικία: ένας ύπουλος εχθρός». Συνδιοργανωτές της παρούσης εκδήλωσης ήταν τα ΚΟΠΑ Πάτρας και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι. Ν. Γεννεσίου Τιμίου Προδρόμου Παραλίας Πατρών.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση έκαναν ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού πρωτ. π. Αντώνιος Ρουμελιώτης, ο κ. Τουλγαρίδης Θεόδωρος, πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, η διευθύντρια του σχολείου κα Ακριβή Μεταξά και η Καικιλία Γ. Κατσιβαρδά, ψυχολόγος MSc,υπηρέτης δάσκαλος των ΚΟΠΑ Πάτρας. Τους είκοσι μαθητές από την Λευκάδα συνόδευαν εκτός από την κ. Μεταξά και οι καθηγήτριες κ.Κουτσιμανή & κ.Δήμου. Στην εκδήλωση επίσης συμμετείχαν και 25 μέλη από τα ΚΟΠΑ Πάτρας και όλοι οι υπηρέτες δάσκαλοι των ΚΟΠΑ Πάτρας: Έλσα Μακρυκώστα, Κωνσταντίνα Κοτσή, Παναγιώτης Μίντζας και Γεωργία Χαλίμη  καθώς και οι Δημ. Σύμβουλοι Παραλίας Πατρών κα Γιαννιτσοπούλου και κ. Βουκελάτος. Σε όλους τους παρευρισκόμενους παρατέθηκε γεύμα.

Μετά το γεύμα ακολούθησε ενημέρωση στους μαθητές από την Καικιλία Γ. Κατσιβαρδά, ψυχολόγο MSc,υπηρέτη δάσκαλο των ΚΟΠΑ Πάτρας. Τα  κεντρικά σημεία της παρουσίασης ήταν

v  το αλκοόλ και η χρήση του στην εφηβική ηλικία

v  τα προβλήματα που σχετίζονται με την χρήση του αλκοόλ και τρόποι επίλυσης των προβλημάτων αυτών

v  αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με το αλκοόλ στα ΚΟΠΑ Πάτρας

v  η αποδόμηση των διαφημίσεων – Αμφισβήτηση του προβαλλόμενου τρόπου ζωής – προσωπικό φίλτρο.

Ακολούθησε ανοιχτό interclub όπου τα μέλη των οικογενειών μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με τους μαθητές. Η εκδήλωση έκλεισε με την βράβευση μελών και των οικογενειών τους για έτη νηφαλιότητας.

Όλα τα έξοδα της εκδήλωσης καλύφθηκαν από τον Ιερό Ναό Γεννεσίου Τιμίου Προδρόμου Παραλίας Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις