Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Φρένο στην χειροτονία όσων θέλουν να γίνουν ιερείς για να εξασφαλίσουν μισθό βάζει ο Μητροπολίτης Πατρών

Πάτρα: Φρένο στην χειροτονία όσων θέλουν...
Ξανάλατος Νίκος

Χρυσόστομος : « Όποιος προσέρχεται στην Εκκλησία για να λύσει το βιοποριστικό του πρόβλημα δεν θα βρει ανταπόκριση και έχουν έρθει πολλοί »

Κεραυνούς από τον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, εναντίον όσων και κατά την ομολογία του αυτοί είναι πολλοί, επιθυμούν να γίνουν ιερείς με μοναδικό, κυρίαρχο σκοπό και στόχο, να λύσουν το βιοποριστικό τους πρόβλημα αποκτώντας ένα καλό μισθό. Ο Μητροπολίτης σε σχετική ερώτηση μας για το θέμα, με αφορμή την οικονομική κρίση και την ανεργία, η οποία εχει αναγκάσει αρκετούς συμπολίτες να σκέπτονται την πιθανότητα να φορέσουν το ράσο, με μόνο σκοπό να αποκτήσουν ένα  σίγουρο μισθό, απάντησε πως « τα παιδιά που χειροτονώ εγώ ιερείς και μισθό να μην πάρουν, θα γίνονταν ιερείς. Προσωπικά αν αντιληφθώ κάτι τέτοιο, δεν θα γίνει ποτέ από τα χέρια τα δικά μου κληρικός. Θα το αντιληφθώ αμέσως. Αυτός ο οποίος θέλει να γίνει κληρικός για να λύσει το βιοποριστικό του πρόβλημα, δεν θα κάνει καλό, θα κάνει κακό στην Εκκλησία. Με στοιχειώδη λογική μπορώ να καταλάβω γιατί θέλει να γίνει κάποιος κληρικός. Σε εμάς δεν θα βρει ανταπόκριση, όπως δεν έχουν βρει πολλοί που έχουν προσπαθήσει ».

Σε άλλη ερώτηση μας για το αν κάποιος που δεν πέτυχε τον στόχο του στην Μητρόπολη της πόλης, απευθύνθηκε σε άλλη προκειμένου να χειροτονηθεί ιερέας, ο κ. κ. Χρυσόστομος απάντησε πως δεν το γνωρίζει, αλλά πιστεύει πως κανείς από τους Ιεράρχες της Εκκλησίας δεν θα το έκανε, γιατί επικοινωνούν μεταξύ τους και γνωρίζουν να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

Να σημειωθεί πως κατά το παρελθόν, σε περιπτώσεις καταγγελιών για ιερείς που σκανδάλισαν με την συμπεριφορά τους, το ρεπορτάζ διαπίστωσε πως συγκεκριμένοι κληρικοί πριν χειροτονηθούν, υπήρξαν εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας,  που έκλεισαν κυρίως την εποχή της μαζικής αποβιομηχάνισης της Αχαΐας.

Με γνώμονα αυτό το στοιχείο, δύσκολα θα πίστευε κάποιος ότι το κριτήριο που τους οδήγησε σε αυτή την επιλογή, ήταν η πίστη και η αγάπη τους για την Εκκλησία και τον Θεό.

 

Ακούστε τον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις