Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Το 56% των Ελλήνων θεωρεί επιτυχία την συμφωνία του Eurogroup

Το 56% των Ελλήνων θεωρεί επιτυχία την σ...

Παραμένει στο πλερό της κυβέρνησης η πλειοψηφία των πολιτών

Το 56% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup και η παράταση του ελληνικού προγράμματος ήταν επιτυχία, ενώ το 20% απαντά πως «δεν είναι ούτε επιτυχία, ούτε αποτυχία», σύμφωνα με τα αποτελέσματα πανελλαδικής δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονία που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.






Εξι στους δέκα βρίσκουν ότι η στρατηγική που ακολούθησε η ελληνική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης ήταν «σωστή», ένα ποσοστό που πάντως πριν από δύο εβδομάδες ήταν 72%.

Το 53% των πολιτών που απάντησαν στην έρευνα πιστεύει ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα υλοποιηθούν στο μεγαλύτερο ποσοστό.

Το 70,5% των πολιτών κρίνει αρνητικά την Νέα Δημοκρατία, καθώς θεωρεί ότι δεν στήριξε την κυβέρνηση, ένα ποσοστό που παραμένει υψηλό και μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ.





Το 42,5% των ερωτηθέντων «φοβάται» το ενδεχόμενο ενός Grexit, περισσότεροι δηλαδή από όσους είχαν δώσει την ίδια απάντηση πριν από 15 μέρες, όμως την ίδια ώρα αυξάνεται και το ποσοστό όσων δηλώνουν πως βλέπουν το ενδεχόμενο αυτό με «ελπίδα» και εκείνων που θεωρούν ότι δεν θα αλλάξει τίποτα στη ζωή τους.  



Κακή σε ποσοστό 45% βρίσκουν οι πολίτες την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ το 62% των ερωτηθέντων απαντά πως η δήλωση του Πάνου Καμμένου «θα τα κάνουμε Κούγκι» ήταν κακή.



Τέλος, διχασμένοι ήταν οι πολίτες ως προς την κριτική του Μανώλη Γλέζου, καθώς σε ποσοστό 30% αναφέρουν πως ήταν δίκαιη και συμφωνούν, ένα 25,5% αναφέρει πως «συμφωνεί αλλά δεν έπρεπε να γίνει τώρα», ενώ ποσοστό 33% διαφωνεί και τη θεωρεί άδικη.



Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις