Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ακράτα: Εκδήλωση για τους γονείς στο 2ο νηπιαγωγείο και το 2ο δημοτικό σχολείο

Ακράτα: Εκδήλωση για τους γονείς στο 2ο ...

Απο το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αχαΐας

Τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015 και ώρα 17:30 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση για γονείς στο 2ο Νηπιαγωγείο & 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας με θέμα: «ΑΔΕΡΦΙΑ: συγκρούσεις, αγάπη, συνύπαρξη στην καθημερινότητα της οικογένειας» και ομιλήτρια την κ. Σταύρου Θωμαΐς – Κοινωνική Λειτουργό.

Η ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αχαΐας με τα σχολεία, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων για θέματα που σχετίζονται με τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Η οικογένεια ως η πρώτη ομάδα που υποδέχεται τα παιδιά στην ζωή και οι σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των μελών της, ασκούν καθοριστική επιρροή στην διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών. Οι γονείς στην καθημερινότητα της οικογένειας καλούνται να δημιουργήσουν κατάλληλες συνθήκες για να αναπτυχθεί η αδερφική σχέση, αλλά και να διαχειριστούν τα προβλήματα που προκύπτουν. Άραγε:

†  Πώς η αδερφική σχέση γίνεται «εργαστήρι» όπου τα παιδιά αναπτύσσουν δεξιότητες ζωής;

†  Τι μπορεί να σημαίνει ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα αδέρφια;

†  Ποια στάση να κρατήσουν οι γονείς στις συγκρούσεις μεταξύ των αδερφών;

 

Το θέμα θα προσεγγιστεί μέσα από συζήτηση και πρακτικά παραδείγματα από την καθημερινότητα με τα παιδιά, ενώ παράλληλα οι γονείς θα έχουν την δυνατότητα να θέσουν και δικά τους ερωτήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κέντρο Πρόληψης στα τηλέφωνα: 2610.226948 & 2610.623290, καθημερινά 8:00-15:00 και απόγευμα Δευτέρα, Τετάρτη: 18:00-20:30 ή να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα: www.kpachaia.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις