Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Το ζητούμενο είναι η χώρα να γίνει παραγωγική και ανταγωνιστική

Το ζητούμενο είναι η χώρα να γίνει παραγ...

του Ηρακλή Ρούπα

Στην φάση διαπραγμάτευσης του προγράμματος/μνημονίου που διανύουμε, με την κοινοποίηση της επιστολής του Υπουργού Οικονομικών που φαίνεται μέσα στην ασάφεια και γενικότητά της να αναιρεί το μεγαλύτερο μέρος των προεκλογικών δεσμεύσεων της Κυβέρνησης ή να τις παραπέμπει στις «καλένδες», θα ήταν ίσως πρόωρο να ασκηθεί κριτική εντυπωσιασμού. Η ουσία βρίσκεται τόσο στην ανάδειξη, όσο και στην δυνατότητα υλοποίησης του προγράμματος που είχε εξαγγελθεί.

Η αποδοχή της δεν σημαίνει πως η Ελλάδα έλυσε τα προβλήματά της και αρχίζουμε να πορευόμαστε σε μια ευημερία και αυθαίρετη ανάπτυξη. Το ζήτημα των ημερών δεν είναι εάν κέρδισε η Ελλάδα ή επλήγη το γόητρο των Γερμανών. Το αποτέλεσμα αυτό θα κριθείμακροπρόθεσμα. Η κυβέρνηση που εξελέγη με συγκεκριμένο πρόγραμμα οφείλει τώρα να ισορροπήσει μεταξύ των δεσμεύσεων έναντι των δανειστών και των κοινωνικών απαιτήσεων που η ίδια δημιούργησε.

Η κοινωνική συναίνεση δεν θεωρείται δεδομένη στην παρούσα χρονική στιγμή, καθώς απτά αποτελέσματα δεν έχουν φανεί. Το μνημόνιο, οι θεσμοί, το πρόγραμμα, η γέφυρα, οι εταίροι, οι δανειστές, η στροφή στο ρεαλισμό, και κάθε είδους λέξη που μοιάζει ανακουφιστική επικοινωνιακά, δεν αλλάζει την ουσία. Η χώρα μας εξακολουθεί να βρίσκεται υπό αυστηρή εποπτεία, μεταρρυθμίσεις επιβάλλεται να εφαρμοστούν και τα περιθώρια για κοινωνική πολιτική είναι μικρά.

Στο πεδίο της επικοινωνίας η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα ανέβασε την πολιτική τακτική ένα επίπεδο. Κινδυνεύει όμως με τον ίδιο εντυπωσιακό τρόπο η αδυναμία υλοποίησης υποσχέσεων προς τον πολίτη που εμπιστεύθηκε την «άλλη άποψη» να διαμορφώσει ένα εξίσου δυναμικό επικοινωνιακό πέπλο  απογοήτευσης που θα επηρεάσει συνολικά το πολιτικό γίγνεσθαι. Μένει να διαπιστώσουμε εάν η κυβέρνηση θα τολμήσει να «πειράξει» τα κακώς κείμενα, ν’ απεμπλακεί από τα μικροπολιτικά συμφέροντα και να δημιουργήσει επιτέλους εκείνες τις συνθήκες, προκειμένου η χώρα ν’ αρχίσει να γίνεται παραγωγική και ανταγωνιστική. Κυρίως πολιτικά και ηθικά αξιόπιστη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις