Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τα ήπιαν και...παραπάτησαν στο καρναβάλι! 295 τραυματίες, 42 άτομα στο νοσοκομείο

Πάτρα: Τα ήπιαν και...παραπάτησαν στο κα...

Σε ποιες περιπτώσεις κλήθηκαν να επέμβουν οι διασώστες του Eρυθρού Σταυρού

Άμεση και αποτελεσματική ήταν η ανταπόκριση του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στην αντιμετώπιση των 295 περιστατικών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ημερών του Πατρινού Καρναβαλιού 2015.

Αναλυτικότερα, τα περιστατικά που αντιμετωπίστηκαν είχαν ως εξής:

Μέθη   80

Καρδιολογικά  1

Παθολογικά  7

Ορθοπεδικά   57

Οφθαλμολογικά  25

Εκδορές 39

Θλαστικά Τραύματα   33

Αναπνευστικά  16

Νευρολογικά  2

Εγκαύματα   35

Από τα διακόσια ενενήντα πέντε (295) ανωτέρω έκτακτα περιστατικά, σαράντα δυο (42) χρειάσθηκε να διακομιστούν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία με τα ασθενοφόρα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Τέλος, δύο μικρά παιδιά έχασαν τους γονείς τους και κατέφυγαν σε ομάδες Σαμαρειτών με τη βοήθεια των οποίων τους εντόπισαν λίγο μετά, ενώ σε μια ακόμη περίπτωση γονείς απευθύνθηκαν στο Κέντρο Επιχειρήσεων μας, προς αναζήτηση ανηλίκου, ο οποίος βρέθηκε πολύ σύντομα.

Για την υγειονομική και διασωστική κάλυψη των δύο τελευταίων παρελάσεων και της τελετής λήξης, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κινητοποίησε φέτος δύναμη 145 Εθελοντών, καλύπτοντας όλο το μήκος των παρελάσεων και τα σημεία συγκέντρωσης των καρναβαλιστών και των θεατών.

Διατέθηκαν επίσης, δύο ασθενοφόρα οχήματα, ένα διασωστικό όχημα με εξοπλισμό διάσωσης, ένα όχημα μεταφοράς προσωπικού, δύο διασωστικές μοτοσικλέτες και ο απαραίτητος υγειονομικός, διασωστικός και τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός.

Επιπλέον, για την τελετή λήξης, διατέθηκε εκτός των άλλων και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος με το πλήρωμά του και ομάδα Ναυαγοσωστών Αυτοδυτών του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών.

Στο άνω μέρος της πλατείας Γεωργίου, οργανώθηκε και λειτούργησε όπως κάθε χρόνο, Υγειονομικός Σταθμός και Ειδικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Τηλεπικοινωνιών.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ευχαριστεί θερμά την εταιρία INTERAMERICAN που για μια ακόμη χρονιά έθεσε στις υπηρεσίες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ένα ασθενοφόρο όχημα και τον οδηγό του, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η οποία μετά από έγκριση του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης διέθεσε την κινητή μονάδα του, το Ε.Κ.Α.Β., την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Δήμο Πατρέων, την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πατρέων, το προσωπικό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Παναγία η Βοήθεια”, του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Ο Άγιος Ανδρέας” και του “Καραμανδανείου” Νοσοκομείου παίδων για την άψογη συνεργασία!

Επίσης ένα μεγάλο “ευχαριστώ” απευθύνει η Αρχηγός Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών, Ανδριάνα Φιλοπούλου, στους ακούραστους Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες, που με επαγγελματισμό προσέφεραν τις υπηρεσίες τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ τα ΒΙΝΤΕΟ από τη ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ και τη ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ του Πατρινού Καρναβαλιού

Πάτρα: ΔΕΙΤΕ όλα τα βραβεία του Πατρινού Καρναβαλιού - Σε ποια πληρώματα απονεμήθηκαν

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις