Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Προσωρινή εκεχυρεία στην Ουκρανία

Προσωρινή εκεχυρεία στην Ουκρανία

Λίγες ώρες μετά την εφαρμογή της στην ανατολική Ουκρανία

H κατάπαυση του πυρός μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των αυτονομιστών δείχνει να τηρείται λίγες ώρες μετά την εφαρμογή της στην ανατολική Ουκρανία, αν και υπάρχουν αναφορές για σποραδικές επιθέσεις σε ορισμένες περιοχές.

Και οι δύο πλευρές έλαβαν εντολή να κατεβάσουν τα όπλα από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία.

Ωστόσο, αργότερα υπήρξαν αναφορές για σποραδικές επιθέσεις σε ορισμένες περιοχές. Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε ότι οι φιλορώσοι έχουν επιτεθεί κατά ουκρανικών θέσεων συνολικά δέκα φορές μετά την κατάπαυση του πυρός κυρίως στην περιοχή του Ντεμπάλτσεβε.

Ριπές αυτόματων όπλων αντηχούσαν στο Ντονέτσκ, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Πηγές του στρατού επίσης επιβεβαίωσαν ότι η κατάπαυση του πυρός τηρείται στη Μαριούπολη και στο Ντεμπαλτσέβε.

Ωστόσο, ο ουκρανικός στρατός τόνισε ότι η εκεχειρία τηρείται σε «γενικές γραμμές» και ότι οι επιθέσεις των ανταρτών είναι σπάνιες.

Το Κίεβο, πάντως έχει προειδοποιήσει πως αν δεν τηρηθεί η παύση πυρός, θα απαντήσει με κήρυξη στρατιωτικού νόμου.

Τηλεφωνική επικοινωνία Κέρι-Λαβροφ

Τηλεφωνική συνομιλία είχε αργά το βράδυ του Σαββάτου ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, κατά την οποία ο αμερικανός ΥΠΕΞ προέτρεψε το Κρεμλίνο για την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας που επετεύχθη την Πέμπτη στο Μινσκ για τον τερματισμό των συγκρούσεων στην Ουκρανία.

Ο Κέρι εξέφρασε τις ανησυχίες του στον Λαβρόφ για τις άγριες συγκρούσεις γύρω από την πόλη Ντεμπαλτσέβε και τις προσπάθειες της Ρωσίας και των φιλορώσων αυτονομιστών να απομονώσουν την πόλη, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το Κίεβο καθώς και μέλη του ΝΑΤΟ κατηγορούν εδώ και καιρό τη Ρωσία ότι στηρίζει τους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία παρέχοντάς τους όπλα και ανθρώπινο δυναμικό. Η Ρωσία έχει απορρίψει τις κατηγορίες αυτές.

Η Ρωσία πάγια αρνείται ότι οι δυνάμεις της έχουν παρουσία στην ανατολική Ουκρανία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις