Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Όταν η τέχνη κάνει «πάρτυ», δημιουργεί και ανοίγει επαγγελματικούς δρόμους

Πάτρα: Όταν η τέχνη κάνει «πάρτυ», δημιο...

H ζωγράφος Αναστασία Κασσιάδη μιλά στο thebest.gr για την στροφή στις χειροτεχνίες και τις κατασκευές

Μια παλιά βαλίτσα αποκτά vintage μορφή, μια  καρέκλα αναπαλαιώνεται και εξακολουθεί να είναι χρηστική, κρέμες προσώπου με φυσικά υλικά αντικαθιστούν τα βιομηχανοποιημένα καλλυντικά και η δημιουργία καλά κρατεί, όσο υπάρχει φαντασία και διάθεση. Με απλά τις περισσότερες φορές υλικά,  η τέχνη μπορεί να κάνει «πάρτυ» και να δώσει διέξοδο, ψυχολογική, αλλά και επαγγελματική.

Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι στρέφονται σε σεμινάρια κατασκευών, ζωγραφικής. Η Πατρινή ζωγράφος Αναστασία Κασσιάδη εξηγεί στο thebest.gr ότι τα τελευταία χρόνια που η οικονομία και οι ζωές των περισσότερων  από μας μπήκαν σε περιπέτειες και σε φάση συρρίκνωσης, η ανταπόκριση στα σεμινάρια και τα εργαστήρια που κάνει, είναι εγαλύτερη σε σύγκριση με τα χρόνια που το χρήμα έρρεε πιο εύκολα.

 

Της Ελευθερίας Μακρυγένη

Γυναίκες στην πλειονότητά τους, από φοιτήτριες έως συνταξιούχες συναντιούνται σε ένα άκρως ζεστό και καλλιτεχνικό χώρο, στο  «Πάρτυ» της Αναστασίας Κασσιάδη, στην οδό Πουκεβίλ 30 και Κορίνθου και δημιουργούν, συναναστρέφονται, τονώνουν την ψυχολογία τους, ελαφραίνουν το μυαλό τους από αυτά που το .

Η Αναστασία Κασσιάδη μπροστά από τον καμβά

Η Αναστασία Κασσιάδη μπροστά από τον καμβά

Η Αναστασία Κασσιάδη μπροστά από τον καμβά

«Είναι μεγάλη ψυχοθεραπεία με τη έννοια ότι ο άλλος με την κρίση, έχει τόσα προβλήματα και βρίσκει μια δημιουργική διέξοδο. Μάλιστα παροτρύνω όλους να το επεκτείνουν και να ασχοληθούν κι επαγγελματικά με αυτό για να βρουν ή να ενισχύσουν το εισόδημά τους. Άλλωστε το χειροποίητο αρέσει σε όλους σχεδόν γιατί είναι κάτι μοναδικό. Δύο άνθρωποι να φτιάξουν το ίδιο πράγμα, το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό» εξηγεί η κ. Κασσιάδη.

 

Την ίδια ώρα δημιουργείται  ένα φιλικό και ζεστό κλίμα μεταξύ των συμμετοχόντων. «Έχουν δημιουργηθεί πολλές παρέες μέσα από τα σεμινάρια, ενώ ένα ζευγάρι γνωρίστηκε και στη συνέχεια παντρεύτηκε».

 

Τα θέματα των εργαστηρίων πολλά. Η τεχνική του ντεκουπάζ σε μπουκάλια, βαλίτσες, ομπρελοθήκες. Η διακοσμητική ραπτική όπου το αποτέλεσμα οδηγεί σε τρισδιάστατες καρδιές, με λινάτσα, δαντέλες  και ντεκουπάζ. Η μεταφορά μιας εικόνα στον καμβά, η κατασκευή καρναβαλικών αυτή την περίοδο καπέλων και όχι μόνο με κοτετσόσυρμα και αλευρόκολλα. Η κιθάρα ή το τάβλι γίνονται έργα τέχνης, ενώ αποκαλύπτονται τα μυστικά για την παρασκευή μιας θρεπτικής κρέμας προσώπου, σώματος, χεριών καθώς και άλλων καλλυντικών.

Η Αναστασία Κασσιάδη έχει δει συμμετέχοντες στα σεμινάριά της  να έχουν ακολουθήσει το δικό τους επαγγελματικό δρόμο δημιουργώντας, είτε σαπούνια είτε φυσικά καλλυντικά, γεγονός που τη χαροποιεί  ιδιαίτερα.

Η Αναστασία Κασσιάδη σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα και από τότε άρχισε αρχικά να παρακολουθεί σεμινάρια ζωγραφικής και κατασκευών και στη συνέχεια πέρασε στη θέση του διδάσκοντα. Αισίως έχουν συμπληρωθεί  δύο σχεδόν δεκαετίες από τότε και πρόσφατα δημιούργησε το δικό της καλλιτεχνικό εργαστήρι.  «Το ονομάσαμε ΠΑΡΤΥ γιατί θέλουμε να είναι ένας ζεστός, χαρούμενος χώρος όπου η δημιουργία θα γίνεται ψυχαγωγία και η τέχνη διασκέδαση. Εκεί γίνονται πλέον όλα τα σεμινάριά μας». Το κόστος συμμετοχής στα εργαστήρια κυμαίνονται από  5 – 15 ευρώ. Επίσης  στο «Πάρτυ»  μπορεί να βρεις κανείς όλα τα υλικά για ζωγραφική, ντεκουπάζ, κατασκευές, felting, σαπούνια,  καλλυντικά, χρώματα πλαστικά, ακρυλικά, βερνίκια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture