Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χαρά και συγκίνηση στην παρθενική ορκωμοσία του ΤΕΙ Μουσειολογίας!

Χαρά και συγκίνηση στην παρθενική ορκωμο...

Ηλεία


Μοναδικές στιγμές έζησε χθες το μεσημέρι το κτίριο του ΤΕΙ Πύργου της οδού Ρήγα Φερραίου, πραγματοποιήθηκε η παρθενική ορκωμοσία του τμήματος Μουσειολογίας!

Ύστερα από συνεχείς αναβολές και παρατεταμένες παλινωδίες λόγω της  «λαίλαπας» του σχεδίου «Αθηνά», οι 40 περίπου σπουδαστές και σπουδάστριες κατάφεραν χθες να ορκιστούν πτυχιούχοι του τμήματος χάρη στην τιτάνια προσπάθεια της προέδρου του τμήματος Διοίκησης, Οικονομίας, Επικοινωνίας Τουριστικών και Πολιτιστικών Μονάδων (ΔΟΕΤ & ΠΜ) Αναστασίας Ζαφειροπούλου-Μακρυγένη  και των συνεργατών της.

Από νωρίς το πρώι το ΤΕΙ κατακλύστηκε από κόσμο και αυτοκίνητα, καθώς ήρθαν γονείς από όλα τα μέρη της Ελλάδος να καμαρώσουν τα παιδιά τους και δουν τους κόπους χρόνων να ανταμείβονται έμπρακτα.

Λίγο μετά τις 12, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του κτιρίου, ξεκίνησε η τελετή, με τους πτυχιούχους ντυμένους με τήβεννο να παίρνουν τις θέσεις τους έτοιμοι να βιώσουν ξεχωριστές στιγμές. Την τελετή προλόγισε η καθηγήτρια Μαρία Βίγλη, καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους.

 

Πρώτος τον λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, ο οποίος επικαλέστηκε τον Πλάτωνα στην ομιλία του τονίζοντας ότι «πάσα επιστήμη χωριζομένη δικαιοσύνης και της άλλης αρετής, πανουργία ου σοφία φαίνεται». Ο πνευματικός πατέρας της Ηλείας επισήμανε ότι η επιστήμη δεν πρέπει να είναι ξέχωρα από την αρετή και άλλες αξίες, ευχόμενος στους σπουδαστές να γίνουν καταξιωμένοι επιστήμονες και άνθρωποι. «Να έχετε καλή σταδιοδρομία και να ερευνάτε τα δημιουργήματα του Θεού» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Καυστική και συγκινητική

Η πρόεδρος του τμήματος, Αναστασία Μακρυγένη-Ζαφειροπούλου προκάλεσε ρίγη συγκίνησης, καθώς η ομιλία ήταν φορτισμένη και πήγαζε από τα εσώψυχά της. Εευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στους πτυχιούχους και

καλωσόρισε τους παρευρισκομένους κάνοντας ιστορική αναδρομή στην ίδρυση του ΤΕΙ Πύργου, το οποίο συγκροτήθηκε χάρη στις επίμονες προσπάθειες του πρώην προέδρου του ΤΕΙ Πατρών και συζύγου της, Ιωάννη Μακρυγένη.

«Βρίσκομαι στη θέση της προέδρου στον Πύργο 17 μήνες ύστερα από 35 χρόνια σταδιοδρομίας στο ΤΕΙ Πατρών. Όταν δέχθηκα την πρόταση να αναλάβω, προβληματίστηκα λόγω των συχνών ταξιδιών σε ένα άθλιο οδικό δίκτυο, όμως αποφάσισα να συνεχίσω το έργο του Ι.Μακρυγένη, που έγινε ύστερα από εκκλήσεις των τοπικών φορέων» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η κ.Ζαφειροπούλου  περιέγραψε την πραγματικότητα που συνάντησε όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της στο τμήμα ΔΟΕΤ & ΠΜ, που αντικατέστησε τη Μουσειολογία μετά την ψήφιση του σχεδίου  «Αθηνά».

«Λάμβανα καθημερινά ηλεκτρονικά μηνύματα σπουδαστών που μου έθεταν προς επίλυση μεγάλο αριθμό προβλημάτων, άλλοτε με παράπονο, άλλοτε με ορμή, άλλοτε με παρακλητικό ύφος. Αυτή η κατάσταση με γέμισε πείσμα για να καταφέρω να δώσω ελπίδα σε αυτούς τους νέους που είχαν έρθει με τόσα όνειρα στον Πύργο. Βρήκα και κλειστές πόρτες αλλά και ανοιχτές. Πήρα δύναμη από ανθρώπους που αγκάλιασαν το τμήμα και μαζί αφοσιοθήκαμε σε αυτό. Το ΤΕΙ οφείλει στον Πύργο και ο Πύργος οφείλει στο ΤΕΙ».

Εν μέσω δακρύων, χειροκροτημάτων και φλας, η κ.Ζαφειροπούλου ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό και τον πρώην διευθυντή περιφερειακής εκπαίδευσης Π.Παναγιωτόπουλο για τη συμβολή της στην επίλυση του ζητήματος της γραμματειακής υποστήριξης, τον πρόεδρο και τον γραμματέα του τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ για το πνεύμα συνεργασίας κατά τη δύσκολη περίοδο των εγγραφών τον Σεπτέμβριο, τις υπαλλήλους της γραμματείας του τμήματος για την ιώβεια υπομονή και αυταπάρνηση στο έργο του, καθώς και τους συνεργάτες της από το εκπαιδευτικό προσωπικό, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για όσους αδιαφόρησαν για τα προβλήματα του ΤΕΙ.

Ο εκπρόσωπος των φοιτητών Στέλιος Πλάκας, στηλίτευσε τα προβλήματα που αντιμετώπισε το τμήμα τα προηγούμενα χρόνια και τόνισε ότι ακόμα περιμένει απαντήσεις, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του που έστω και αργοπορημένα ορκίστηκε.  Πρόσθεσε ότι για αυτόν αλλά και για πολλά άλλα παιδιά ο Πύργος είναι πια η δεύτερη πατρίδα τους.

Η καθηγήτρια Κατερίνα Αλεξοπούλου ολοκλήρωσε τον κύκλο των ομιλιών, ανασύροντας από τη μνήμη της όμορφες στιγμές από τη συνεργασία τους με τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες.

Ακολούθησε προβολή των φοιτητικών δράσεων και εργασιών με τη μορφή διαφανειών (slides), η επισκόπηση της δραστηριότητας του τμήματος Μουσειολογίας, Μουσειογραφίας και Σχεδιαστικών Εκθέσεων καθώς των δράσεων του τμήματος ΔΟΕΤ & ΠΜ.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση του όρκου και την απονομή των πτυχίων στους σπουδαστές, μέσα σε έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα και με τα φλας να παίρνουν «φωτιά».

Γονείς, αδέλφια, παππούδες, φίλοι που είχαν κατακλύσει κάθε γωνιά της αίθουσας, δεν σταμάτησαν δακρυσμένοι να χειροκροτούν και να απαθανατίζουν  τις μοναδικές στιγμές της ορκωμοσίας.

Η πτυχιούχος  Μαρία Φασουλάκη από την Κρήτη δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη «καθώς πέρασα 4 χρόνια υπέροχα και ανέμελα στον Πύργο. Αγάπησα την πόλη και δέθηκα μαζί της, δεν υπήρχε περίπτωση να λείπω από την ορκωμοσία».

 

Το φινάλε της ορκωμοσίας βρήκε σπουδαστές και σπουδάστριες να πετούν τα καπέλα στον αέρα και να επιδίδονται σε ασπασμούς και φωτογραφίες.

Ακολούθησε μπουφές από τη διοίκηση του τμήματος, ενώ λίγο μετά τις 2 ο κόσμος αποχώρησε από το κτίριο με την ευχή να είναι πάντα τόσο ζωντανό και δημιουργικό το ΤΕΙ…

 

Στην ορκωμοσία παρέστησαν ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός, οι βουλευτές Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη και Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Νικολούτσος και τα μέλη του, Ν.Παναγιωτακόπουλος και Γ.Αντωνόπουλος, ο προϊστάμενος Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, Γ.Δημητρέλλος, ο δημοτικός σύμβουλος Χρ. Αθανάσουλας.ο πρώην διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος, Γ. Παναγιωτόπουλος,

Τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας εκπροσώπησαν ο Υποδιοικητής Π.Υ. Πύργου Η. Μανιάτης, ο διοικητής της ΣΕΤΤΗΛ Ι.Ζαφείρης, ο Λιμενάρχης Κατακόλου Ευς. Κουκουνάρης και εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας.

 

Πηγή:patrisnews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις