Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Βαριές» ποινές στους δολοφόνους του 77χρονου Παναγιώτη Αργυρίου

«Βαριές» ποινές στους δολοφόνους του 77χ...

Ηλεία

Ποινή δύο φορές ισοβίων επιβλήθηκε στους δράστες της δολοφονίας του 77χρονου Παναγιώτη Αργυρίου από τον Πύργο, χθες το μεσημέρι στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών.

Οι δύο δράστες, αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 21 και 35 ετών, καταδικάστηκαν για ληστεία διαπραχθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα κατά συναυτουργία και ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συναυτουργία.

Για κάθε μία από τις πράξεις τους, αμφότεροι καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο δράστες αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες,  ωστόσο η εξαιρετική δουλειά που έκαναν οι αστυνομικές αρχές συνέβαλε στην εξιχνίαση του εγκλήματος, καθώς ταυτοποιήθηκε το γενετικό υλικό που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος, ενώ εντοπίστηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα την ημέρα και την ώρα του εγκλήματος στον τόπο του εγκλήματος.

Όπως ανέφεραν άτομα του ευρύτερου φιλικού κύκλου της οικογένειας Αργυρίου, η προσκεκτική συλλογή των πειστηρίων και η εξέτασή τους αποδείχθηκαν καθοριστικές στην εξιχνίαση της δολοφονίας.

Οι δύο καταδικασθέντες αναμένεται να ασκήσουν έφεση. Συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας ήταν η δικηγόρος Μαρία Αλεξοπούλου.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο 77χρονος αγροκτηνοτρόφος Παναγιώτης Αργυρίου βρέθηκε δολοφονημένος στις 10 Οκτωβρίου του 2013 στον στάβλο της οικίας του, φέροντας   πολλαπλά χτυπήματα στο πρόσωπο και το σώμα με τον θάνατό του να αποδίδεται, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ηλείας Κοσμά Αλεξίου, σε ασφυξία που του προκάλεσαν με σκοινί οι αδίστακτοι κακοποιοί.

Ο άτυχος αγροτοκτηνοτρόφος βρέθηκε νεκρός από τον γιο του λίγη ώρα μετά την επίθεση που δέχτηκε, δεμένος χειροπόδαρα με το θάνατό του να προσδιορίζεται χρονικά λίγο μετά τις δέκα.

 

Πηγή:patrisnews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις