Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άπλωσαν τον Μοσχάτο στην Achaia Clauss

Άπλωσαν τον Μοσχάτο στην Achaia Clauss

Ένα πράσινο χαλί η Πατρινή Οινοποιία

Ένα πρωτότυπο, πράσινο χαλί απλώθηκε και φέτος στο, γνώριμο από πολύ παλιά, Οινοποιείο ΑΧΑΪΑ CLAUSS, όπως συμβαίνει χρόνια τώρα, κάθε Σεπτέμβρη. Ένα πράσινο χαλί από σταφύλια ποικιλίας μοσχάτου, που απλώνονται με επιμέλεια στον αχαϊκό ήλιο, για να αφυδατωθούν και να γίνουν πλούσια σε σάκχαρα και αρώματα.

Έτσι, θα γίνει το σταφύλι κατάλληλο για την δημιουργία του γλυκού, επιδόρπιου «ΜΕΛΙΣΣΕΑ», ενός κρασιού με χρυσοκίτρινο χρώμα, αρώματα φρουτώδη με νότες από φλαμούρι και δυόσμο, πλούσια γεύση και μακρά επίγευση.

Κι όλα αυτά, ενώ διανύουμε αιώνες ταχύτητας, μηχανοκίνησης και εκσυγχρονισμών, που δεν συγχωρούν τέτοιου είδους χειρωνακτικές ευαισθησίες. Ίσως η ιστορική πλέον, ΑΧΑΪΑ CLAUSS - που ετοιμάζεται να μπει σε λίγους μήνες στον 150ό χρόνο αδιάκοπης λειτουργίας έχοντας, ασφαλώς, στην πραμάτεια της και το know how μιας καλής οινο-ποίησης – ίσως να ξέρει καλά, πως η ζεστασιά του ανθρώπινου χεριού καθώς χαϊδεύει το σταφύλι, και η θαλπωρή του γέλιου των φίλων που συγκεντρώνονται κατά τον τρύγο μέσα, έξω και γύρω από ένα αμπέλι, είναι αναντικατάστατες.

Στη φετινή ανοιχτή πρόσκληση της πατρινής Οινοποιίας, ανταποκρίθηκαν αυθόρμητα, φίλοι από την Πάτρα, αλλά και  επισκέπτες που έτυχε να βρίσκονται εκεί, προερχόμενοι από την Αθήνα, το Μόναχο, τη Μαδρίτη και τη Νέα Υόρκη. Όλοι αυτοί συμμετείχαν, μαζί με τους εργαζόμενους του Οινοποιείου, τόσο για το άπλωμα του μοσχάτου, όσο και στην υπαίθρια δεξίωση που δόθηκε στον ίδιο χώρο με προσφορά του κρασιού ΜΕΛΙΣΣΕΑ, της προηγούμενης χρονιάς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις