Στο Vino Vina στις 8.00 το βράδυ
Μέσα από τα περιστατικά της καθημερινής ζωής της Περσεφόνης, ξεδιπλώνεται η Ελλάδα των αρχών του ’60, όπως την βιώνει ένα πεντάχρονο κοριτσάκι μεσοοαστικής οικογένειας: συγκατοίκηση γονιών και παπούδων στο μεγάλο σπίτι, οικογενειακά προβλήματα, μαύρα κι άσπρα συγγενικά πρόβατα, πολιτικές αντιπαραθέσεις (η εποχή προσφέρεται ιδιαίτερα), καθώς και τ’ απαραίτητα «δουλικά», αναπόσπαστο στοιχείο της εποχής και της τάξης στην οποία ανήκει η Περσεφόνη. Αυτά, μαζί με τα γεγονότα που συμβαίνουν και αλλάζουν το πρόσωπο και τον χαρακτήρα της Ελλάδας (οι βασιλικοί γάμοι, τα Ιουλιανά, η έλευση της τηλεόρασης, η Χούντα κ.α.), είναι τα πολύχρωμα νήματα με τα οποία κεντά τον καμβά της.
Παρατηρεί, λοιπόν, η Περσεφόνη πρόσωπα, συμπεριφορές και καταστάσεις γύρω της και, με τον προσωπικό της, εντελώς ιδιαίτερο τρόπο, καταλήγει σε συμπεράσματα σημαντικά για τη ζωή της δίνοντας στην αγάπη, την ομορφιά, το εφικτό και το ανέφικτο τις δικές της, μοναδικές ερμηνείες.
Το βιβλίο θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015 στο Vino Vina (Tριών Ναυάρχων 72) στις 20.00 το βράδυ. Για το βιβλίο και την συγγραφέα θα μιλήσουν Γιώργος Παπαθεοδώρου, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και η Ρούλα Κωστακοπούλου, Κοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν η ηθοποιός Ζωή-Αγγελική Καραγκούνη, και οι νεαρές φίλες της «Περσεφόνης» Αφροδίτη Διαμαντοπούλου και Διονυσία Γιαννοπούλου.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr








