Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

O Σαμαράς ετοιμάζει ελιγμό με στόχο τη ΔΗΜΑΡ με αλλαγή και εκλογικού νόμου

O Σαμαράς ετοιμάζει ελιγμό με στόχο τη Δ...

Θα επιδιώξει να γίνει ακόμα πιο συγκεκριμένος για τον χρόνο των εκλογών μέσα στο 2015

Ο χρόνος μέχρι τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου πιέζει ασφυκτικά το Μέγαρο Μαξίμου που επεξεργάζεται κάθε είδους πιθανό ελιγμό και σενάριο, προκειμένου η Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Τo ΝewsIt μετά την άκαρπη δεύτερη ψηφοφορία έχει πληροφορίες για εντυπωσιακό ελιγμό από τον Αντώνη Σαμαρά που θα οδηγήσει κι άλλους βουλευτές και ιδιαίτερα εκείνους της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρά την κομματική γραμμή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αντώνης Σαμαράς με μία σημαντική πρωτοβουλία, η οποία χρονικά τοποθετείται το πιθανότερο την Κυριακή, θα επιδιώξει να γίνει ακόμα πιο συγκεκριμένος για τον χρόνο των εκλογών μέσα στο 2015, τις οποίες δεν αποκλείεται να τις επισπεύσει και να μην γίνουν στο τέλος του 2015, αλλά ενδεχομένως στα μισά του έτους.

Παράλληλα, όμως πληροφορίες αναφέρουν πως δρομολογεί πέρα από τη Συνταγματική Αναθεώρηση, αλλά και την αλλαγή του εκλογικού νόμου σε ένα πιο αναλογικό σύστημα - πάγιο αίτημα της ΔΗΜΑΡ - και σε ένα σύστημα που να επιτρέπει ακόμα και στη ΔΗΜΑΡ με τα τόσο μικρά ποσοστά που εμφανίζει στις δημοσκοπήσεις να μπει στη Βουλή.

Αυτή η ανάσα στη ΔΗΜΑΡ μπορεί να οδηγήσει πολλούς βουλευτές του κόμματος να ψηφίσουν υπέρ του Προέδρου της Δημοκρατίας και μαζί με αυτούς να συμπαρασυρθούν και βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ, τα ποσοστά των οποίων στις δημοσκοπήσεις είναι οριακά για είσοδο στη Βουλή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις