Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τσίπρας: Το Μαξίμου κινεί τα νήματα της ανωμαλίας

Τσίπρας: Το Μαξίμου κινεί τα νήματα της ανωμαλίας

Ολομέτωπη επίθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση

Επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την ομιλία στην περιφερειακή σύσκεψη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης του κόμματος, που έγινε στην Αλεξανδρούπολη.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου ότι κινεί τα νήματα της ανωμαλίας, ενώ άφησε αιχμές και κατά της Δικαιοσύνης μιλώντας για «αδράνεια δικαστών».

Παράλληλα σημείωσε πως υπάρχουν «έντιμοι δικαστές» και υπογράμμισε πως στη νέα κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, η δημοκρατία θα τους δώσει τη δυνατότητα να κάνουν τη δουλειά τους.

Επισήμανε δε ότι θα αναζητηθούν όχι μόνο πολιτικές ευθύνες, για όσους ευθύνονται για την καταστροφή της χώρας, αλλά και ποινικές, εκεί όπου υπάρχουν.

Με αφορμή την υπόθεση Χαϊκάλη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε:  «Έχουμε ένα πολιτικό σύστημα χρεοκοπημένο που προσπαθεί να κρύψει την δυσωδία.  Έχουμε ένα παρασκήνιο ανωμαλίας από το ακροδεξιό πρωθυπουργικό περιβάλλον. Έχουμε καταγγελίες για εξαγορά ψήφων. Έχουμε αδράνεια-για να το πω ευγενικά- των διωκτικών αρχών και της δικαιοσύνης.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε μάλιστα τον κ. Σαμαρά «πρωθυπουργό του καφενείου», λέγοντας ότι από το καφενείο της Βουλής μίλησε για φυγή καταθέσεων, κατήγγειλε ένα «παρασκήνιο ανωμαλίας» από ένα «ακροδεξιό περιβάλλον» στο Μέγαρο Μαξίμου που εξυφαίνει «σχέδια ανωμαλίας» και κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση πως «ξέροντας ότι φεύγει, άρον - άρον, καίει πίσω της τα σπαρτά και «κάνει εκδουλεύσεις σε μεγάλα συμφέροντα».

«Θα χρειαστεί σε όλους μας θάρρος, αντοχή, επιμονή, αποφασιστικότητα, ψυχραιμία, το ερχόμενο χρονικό διάστημα. Θα μας χρειαστεί δύναμη για να δώσουμε τις μάχες που είναι μπροστά μας, με κορυφαία τη μάχη των εκλογών. Μια βεβαιότητα πλανιέται πάνω από την Ελλάδα: Πολύ σύντομα η χώρα θα έχει άλλη κυβέρνηση. Κυβέρνηση της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας. Κυβέρνηση σωτηρίας με κορμό τoν ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ακόμη από την Αλεξανδρούπολη ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας πως «η αδιέξοδη και κοινωνικά βάρβαρη πολιτική δεν έχει μέλλον», όπως δεν έχουν η πιο ταξική και βάρβαρη πολιτική που εφαρμόστηκε ποτέ και η πολιτική που μετέτρεψε χώρες σε πειραματόζωα νεοφιλελεύθερων πειραμάτων.

«Η Ελλάδα ζει ιστορικές στιγμές. Οι άρρωστες από τις καταχρήσεις δεκαετιών εξουσίες κλονίζονται. Η βουτηγμένη στις αμαρτίες διαπλοκή κλονίζεται. Η πολυπλόκαμη διαφθορά, κλονίζεται. Η συγκυβέρνηση που κρατάει στη ζωή το σάπιο σύστημα και κλέβει το ψωμί από το τραπέζι εν ονόματι των μνημονίων τελειώνει. Όσο και αν επιχειρούν κάποιοι να φέρουν πίσω το 2010 και το 2012 δεν θα τα καταφέρουν», συνέχισε.

«Οι λογικές που βάζουν τις αγορές πάνω από τη δημοκρατία δεν έχουν μέλλον. Και είμαστε περήφανοι που η μεγάλη αλλαγή θα αρχίσει από την Ελλάδα», υπογράμμισε ακόμη.

«Αυτές τις ημέρες δεν κρίνεται στη Βουλή η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Κρίνεται αν θα μπούμε βαθύτερα στο τούνελ. Κρίνεται η δημοκρατία μας», τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις είπε: «H Ρένα Δούρου βρήκε κονδύλι 3 εκατ. ευρώ για δωρεάν ρεύμα. Τρία εκατ. ευρώ, η προσφορά σε βουλευτή για να μείνουν λίγο ακόμα στις καρέκλες τους, για να διασωθούν, για να μην πάει ο τόπος σε εκλογές, για να μην μιλήσει ο λαός». 

«Tι σύμπτωση! Στο περιστατικό της καταγγελίας για απόπειρα χρηματισμού, ο μεσάζοντας ήταν άνθρωπος του τριγώνου της διαπλοκής», πρόσθεσε.

«Tο αμαρτωλό τρίγωνο που χρεοκόπησε τη χώρα πήρε για τον εαυτό του 70 δισ.  ευρωπαϊκά κονδύλια. Αυτό το κέντρο έκανε το κράτος πελάτη του. Αυτό το κέντρο σήμερα τρομοκρατεί, παραπληροφορεί, εκβιάζει. Στήνει κόμματα. Διαλύει κόμματα. Διασπά κόμματα. Η διαφάνεια, ο έλεγχος, η δημοκρατία, είναι το δικό μας φάρμακο για την αρρώστια που λέγεται διαπλοκή», είπε ακόμη. 

Οσον αφορά στις προειδοποιήσεις Στουρνάρα, ο κ. Τσίπρας σχολίασε: «Μόνο εδώ στην Ελλάδα υπάρχει ένας κεντρικός τραπεζίτης που μιλά για ανεπανόρθωτες βλάβες». «Kάποιοι στην Ευρώπη επιτέλους άρχισαν να καταλαβαίνουν», συνέχισε, λέγοντας πως «πσο και αν επιχειρούν ξένα και ντόπια κέντρα να νεκραναστήσουν την επιχείρηση τρομοκρατίας δεν θα τα καταφέρουν. Κι όχι μόνο δεν θα τα καταφέρουν, αλλά αυτή η ανεύθυνη, επιπόλαιη, καταστροφική για τη χώρα κινδυνολογία θα στραφεί εναντίον τους. Ο φόβος που προσπαθούν να σπείρουν είναι ο δικός τους φόβος και θα πνίξει τους ίδιους». 

«Οι υποστηριχτές τους στην Ευρώπη το κατάλαβαν ότι αύριο θα έχουν να κάνουν με άλλη κυβέρνηση, και, κατά το κοινώς λεγόμενο, τα μαζεύουν. Ο Γιούνκερ έκανε διευκρινιστικές δηλώσεις για να μας πληροφορήσει πως όταν μιλάει για ακραίους δεν εννοεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Κατάινεν δήλωσε ότι η Κομισιόν είναι έτοιμη να συνεργαστεί με οποιαδήποτε κυβέρνηση στην Ελλάδα. Ο Μοσκοβισί -που μία μέρα πριν την πρώτη ψηφοφορία είχε έρθει να στηρίξει την κυβέρνηση, άλλαξε τροπάρι και δήλωσε ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη. Ο Παντοάν δηλώνει ότι είναι υπερβολές όλα αυτά τα τρομοκρατικά δημοσιεύματα και ο γνωστός Όλι Ρεν ότι δεν έχει καμία διάθεση παρέμβασης στα εσωτερικά μας», είπε.

«Δεν είναι μόνο ότι κάποιοι στην Ευρώπη επιτέλους άρχισαν να καταλαβαίνουν. Δεν είναι μόνο ότι μαζί με την αποτυχία των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, αρχίζει επιτέλους και ο διάλογος για μία άλλη πολιτική. Είναι και γιατί όπως περιγράφει η τεχνική έκθεση της γερμανικής Βουλής, υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της αστάθειας σε όλη την Ευρώπη. Και μόνο εδώ στην Ελλάδα υπάρχει ένας πρωθυπουργός του καφενείου που μιλά για φυγή καταθέσεων. Μόνο εδώ στην Ελλάδα υπάρχει ένας κεντρικός τραπεζίτης που μιλά για ανεπανόρθωτες βλάβες. Μόνο εδώ στην Ελλάδα υπάρχει ένα κέντρο προπαγάνδας που προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα», επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

«Σήμερα δεν υπάρχει κρυφή ατζέντα. Υπάρχουν τα προαπαιτούμενα και τα email προς την Τρόικα. Δεν υπάρχει παραμύθι όπως η επαναδιαπραγμάτευση», τόνισε, προσθέτοντας πως «υπάρχει η κατάργηση του ΕΚΑΣ. Το τσάκισμα των κύριων και των επικουρικών συντάξεων. Η αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα. Αυτά θέλει να κάνει ο κ. Σαμαράς.  Για αυτά ζητάει την ψήφο 180 βουλευτών. Το ξέρει και ο λαός μας και οι βουλευτές» 

«Στην Αλεξανδρούπολη, κηρύσσουμε σήμερα ένα απλό κανόνα: οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη, τα τοκοχρεολύσια, τα spreads και τις αγορές», υπογράμμισε.

 

 

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις