Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Σήμερα η συναυλία των Αρσακείων Σχολείων στον Άγιο Ανδρέα

Σήμερα η συναυλία των Αρσακείων Σχολείων...

Mε θέμα: «Πολλά δε θέλει ο άνθρωπος... Χριστούγεννα κι Ανάσταση»

Εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και μετά την εξαιρετική επιτυχία των αντιστοίχων εκδηλώσεων των περασμένων ετών, τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών διοργανώνουν και εφέτος ανοικτή μεγάλη Συναυλία στον Ιερό Ναό τού Αγίου Ανδρέου Πατρών. Συγκεκριμένα η Συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον νέο Ναό τού Πολιούχου, την ερχόμενη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 8 μ.μ., παρουσία τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος και θα ομιλήσει επικαίρως. Θέμα τής εκδήλωσης είναι «Τα Χριστούγεννα στην Ελληνική Λογοτεχνία».

Στο πρώτο μέρος τής Συναυλίας η Χορωδία τού Δημοτικού (Ε΄ και Στ΄ τάξεων), με τη σύμπραξη ομάδας μαθητριών τού Λυκείου και αποφοίτων τού Αρσακείου, υπό τη διεύθυνση τής Καθηγήτριας Μουσικής κ. Πέπης Σουβαλιώτη,  θα αποδώσει τα άσματα: The Shepherds’ Farewell to the Holy Family” καιThe Repose of the Holy Family” από το ΟρατόριοThe Childhood of Christ”, σε μουσική Hector Berlioz και ελληνικούς στίχους Πέπης Σουβαλιώτη. Σολίστ οι Ειρήνη Μαρλαφέκα, Μυρτώ Πετροπούλου και Κατερίνα Σουβαλιώτη.

Στο δεύτερο μέρος τής Συναυλίας η Χορωδία τού Γυμνασίου και τού Λυκείου, που αποτελείται από 130 μαθητές και μαθήτριες, υπό τη διεύθυνση τού Θεολόγου – Καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής κ. Σπύρου Σκιαδαρέση θα αποδώσει βυζαντινούς ύμνους από τον επίκαιρο εορταστικό κύκλο τής Γέννησης. Οι ύμνοι είναι ειλημμένοι από τον Εσπερινό και τον Όρθρο τής Εορτής, καθώς και από το Βυζαντινό Ορατόριο «Ιησούς Χριστός», σε μουσική Μανώλη Χατζημάρκου και ποίηση τού Αχαιού Θεοδώρου Κωνσταντίνου. Μονωδίες: Ελευθερία Ζησιμοπούλου, Ιωάννης Μπεμπέλης.

Παράλληλα η ίδια Χορωδία υπό τη διεύθυνση τής Καθηγήτριας Μουσικής κ. Λάρας Λυμπεροπούλου θα ερμηνεύσει παραδοσιακά κάλαντα Χριστουγέννων, από νησιωτικές περιοχές τής πατρίδας μας και συγκεκριμένα από τα Κύθηρα, την Ικαρία και τη Λέσβο. Σολίστ η Ευδοκία Γεωργοπούλου. Το μουσικό μέρος θα διανθισθεί με απαγγελίες που έχουν σταχυολογηθεί από κείμενα μεγάλων Ελλήνων ποιητών και πεζογράφων, σχετικά με το πνεύμα τής Εορτής.

Την επιμέλεια τής εκδηλώσεως (διδασκαλία των ύμνων και διεύθυνση τής Χορωδίας) έχει ο Θεολόγος – Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής κ. Σπύρος Σκιαδαρέσης, με τη συνεργασία των Καθηγητριών Μουσικής κ. Πέπης Σουβαλιώτη και κ. Λάρας Λυμπεροπούλου. Τον σχεδιασμό των εντύπων (με λεπτομέρειες από τον εντοίχιο διάκοσμο τού δαπέδου τού νέου Ιερού ναού Αγίου Ανδρέου Πατρών) έχει η Καθηγήτρια Καλλιτεχνικών κ. Λέλα Στασινοπούλου, ενώ την επιμέλεια των ισοκρατημάτων και την επιλογή των Λογοτεχνικών κειμένων ο Φιλόλογος κ. Στέφανος Σκαρπέλλος.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture