Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Έφτιαξαν ταινία κατά του... καπνίσματος και κέρδισαν το 1ο βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό! Πρωτιά για το 55ο Δημοτικό Σχολείο

Πάτρα: Έφτιαξαν ταινία κατά του... καπνί...

Στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τον Έλεγχο του Καπνίσματος

Το 55ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας, με την ταινία «Όπου υπάρχει καπνός» απέσπασε   το 1ο βραβείο στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, για την ηλικιακή ομάδα μαθητών Ε΄- ΣΤ΄  Δημοτικού.

Το διαγωνισμό διοργάνωσε το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στο πλαίσιο του προγράμματος «Heart 2».

Στα πλαίσια της 2ης εβδομάδας του Δεκεμβρίου η οποία είναι αφιερωμένη στην πρόληψη του καπνίσματος του μαθητικού πληθυσμού , όπως  αναγνωρίστηκε από το  Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,  οι μαθητές της Ε1 τάξης δημιούργησαν μία ταινία για να στείλουν ένα μήνυμα κατά του καπνίσματος και να προβάλουν την υγιεινή συμπεριφορά. Η ταινία είναι αναρτημένη στο blog του Σχολείου στη διεύθυνση http://55dim-patras.blogspot.gr/2014/12/1o.html

Χιλιάδες μαθητές συμμετείχαν με τα έργα τους,  όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού http://smokefreegreece.gr,  με σύνθημα «Μαθαίνω την αλήθεια, λέω όχι στο τσιγάρο»

Η παρουσίαση των έργων και η βράβευσή τους πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για τον Έλεγχο του Καπνίσματος την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 στο Αμφιθέατρο Jaqueline de Romilly του Υπουργείου Παιδείας παρουσία του Υπουργού Παιδείας Α. Λοβέρδου, του Υφυπουργού Παιδείας Α. Δερμεντζόπουλου, της Υφυπουργού Υγείας Κ. Παπακώστα, του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γ. Ανδριανού και εκατοντάδων μαθητών.

Η τελετή άνοιξε με τη βράβευση του 55ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας. Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Α. Λοβέρδος απένειμε στο σχολείο το 1ο βραβείο παραγωγής βίντεο και συνεχάρη τα παιδιά για την έξοχη προσπάθειά τους.

Στη συνέχεια προβλήθηκε η βραβευμένη ταινία του σχολείου «Όπου υπάρχει καπνός» η οποία καταχειροκροτήθηκε.

Μετά το τέλος της προβολής ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος του Υπουργείου Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και πρόεδρος του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για τον Έλεγχο του Καπνίσματος πνευμονολόγος κ. Παναγιώτης Μπεχράκης πήρε το λόγο και δήλωσε ότι σε όλα αυτά τα χρόνια που προΐσταται της εκστρατείας κατά του καπνίσματος η βραβευμένη ταινία είναι ο πιο έξυπνος και ευρηματικός τρόπος προσέγγισης του θέματος που έχει δει και ζήτησε για μια ακόμη φορά να χειροκροτηθεί το σχολείο.

Μετά από όλα αυτά δεν έχουμε να συγχαρούμε όλους τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν στην παραγωγή αυτής της ταινίας.

 

Υπεύθυνος εκπ/κός :  Θανάσης Μπακαστάθης

Συμμετείχαν οι μαθητές:

Αβραμόπουλος Οδυσσέας

Βασιλείου Ειρήνη

Γεωργάκη Νικολίνα

Γεωργόπουλος Νικόλαος

Δημητροπούλου Ευαγγελία

Καγκελάρης Ευάγγελος

Κλάδης Ιωάννης-Παναγιώτης

Κοντογιώργη Θάλεια

Μπούσια Αγγελική

Μυλωνά Πηνελόπη

Παναγιώτου Φίλιππος-Κωνσταντίνος

Παπαδάτος Διονύσιος

Παρασκευόπουλος Βασίλειος

Πετρούτσος Ιωάννης

Ρουμελιώτης Θεόδωρος

Ρουσάκου Ηλιάννα-Παναγιώτα

Τζουραμάνης Γεώργιος

Τσαγκανού Αλεξία

Χαραλάμπους Γεώργιος

Χριστοδουλόπουλος Ιωάννης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις