Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα:Υπό κατάρρευση το νοσοκομείο Καλαβρύτων – Χωρίς ορθοπεδικό και ακτινογραφίες δίπλα από το Χιονοδρομικό

Αχαΐα:Υπό κατάρρευση το νοσοκομείο Καλαβ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Υποστελεχωμένο το μοναδικό νοσοκομείο της περιοχής

Σε μια μεγάλη και ορεινή περιοχή όπως η επαρχία Καλαβρύτων με ηλικιωμένους κατοίκους και τουρίστες που φτάνουν στην περιοχή,  λόγω του χιονοδρομικού κέντρου, υπάρχει ένα υπό κατάρρευση όπως καταγγέλλεται νοσοκομείο, το οποίο εκτός των άλλων, αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί να βγάλει ούτε μια ακτινογραφία. Όπως εξηγεί στο thebest.gr o  καρδιολόγος και διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου Θεόδωρος Νασιώτης, ο  ακτινολόγος έχει συνταξιοδοτηθεί και η χειρίστρια του ακτινολογικού μηχανήματος βρίσκεται σε άδεια, λίγο πριν τη συνταξιοδότησή της.

«Αυτή τη στιγμή εφημερεύω και δεν έχω δυνατότητα μιας ακτινογραφίας. Προ ημερών είχε έρθει στο νοσοκομείο περιστατικό κατάγματος μετά από ποδοσφαιρικό αγώνα και αναγκαστήκαμε να παρακαλέσουμε τη χειρίστρια να έρθει για να γίνει η ακτινογραφία. Αλλά αυτό δεν είναι λύση. Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι είχαμε προειδοποιήσει και ενημερώσει για το πρόβλημα που θα προέκυπτε, τη διοίκηση του νοσοκομείου και την 6η ΥΠΕ», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Η κατάσταση αυτή εκτυλίσσεται την ώρα που το χιονοδρομικό κέντρο ετοιμάζεται να υποδεχθεί και φέτος εκατοντάδες σκιέρ κι επισκέπτες για τις γιορτές, αλλά και την ώρα που ιδιαίτερα για ηλικιωμένους ανθρώπους τα προβλήματα υγείας είναι συχνά και οι οικονομικές και άλλες δυνατότητες για μετακίνηση σε άλλα νοσοκομεία είναι από περιορισμένες έως ανύπαρκτες.

«Τι να πω στον ηλικιωμένο που έρχεται εδώ; Πήγαινε στην Πάτρα ή το Αίγιο για εξέταση ή νοσηλεία; Λένε δεν έχω κανέναν δικό μου εκεί να με φροντίσει, ούτε τα χρήματα για να πάνε εκεί».

Την ίδια ώρα, όπως εξηγεί ο κ. Νασιώτης στο thebest.gr δεν υπάρχει ορθοπεδικός στο νοσοκομείο εδώ και τουλάχιστον 4- 5 χρόνια «και είναι ένα χιονοδρομικό δίπλα και μια επαρχία 20.000 κατοίκων». Ωστόσο οι ελλείψεις δεν σταματούν εδώ. «Παθολόγος υπάρχει στο νοσοκομείο κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. Θέλουμε σε καθημερινή βάση επάνδρωση του νοσοκομείου» δηλώνει φανερά αγανακτισμένος, προσθέτοντας ότι με την ιδιότητα του Περιφερειακού Συμβούλου Δυτικής Ελλάδος θα φέρει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις