Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Μέρες ταλαιπωρίας στο Νοσοκομείο του Ρίου – Ο αξονικός τομογράφος βγαίνει ξανά εκτός για ένα δεκαήμερο

Πάτρα:Μέρες ταλαιπωρίας στο Νοσοκομείο τ...

Έρχεται το νέο μηχάνημα - Πού θα παραπέμπονται οι ασθενείς

Ο μοναδικός αξονικός τομογράφος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου είχε βγει εκτός λόγω βλάβης  για πέντε ημέρες, ωστόσο το πρωί της Παρασκευής το ανταλλακτικό που αναμενόταν από το Βέλγιο έφτασε και ξεκίνησε εκ νέου τη λειτουργία του. Σε λίγες μέρες όμως ,γύρω στις 10 Δεκέμβρη το νοσοκομείο  προσωρινά θα ξεμείνει ξανά από τομογράφο, λόγω της αναδιοργάνωσης που επιβάλει η εγκατάσταση και λειτουργία του νέου.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του ΠΓΝΠ Χαράλαμπο Μπονάνο πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα, το πρώτο που αποκτά δημόσιο νοσοκομείο στη χώρα και το οποίο με την παράλληλη λειτουργία του ήδη υπάρχοντος, θα δώσει τη δυνατότητα για καλύτερες και περισσότερες τομογραφίες, μειώνοντας την αναμονή των ασθενών.

Ωστόσο δεν μπορεί να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των περίπου 10 ημερών, διάστημα στο οποίο στο ΠΓΝΠ δεν θα γίνονται αξονικές τομογραφίες. Οι ασθενείς όπως αναφέρει ο Διοικητής θα παραπέμπονται στον Άγιο Ανδρέα, κι αν χρειαστεί και σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Μάλιστα αν παραστεί ανάγκη, για τη μεταφορά των ασθενών με ασθενοφόρα, καθώς ο αριθμός που διαθέτει το ΕΚΑΒ δεν επαρκεί, θα γίνει προσπάθεια να εξυπηρετηθούν οι πολίτες με ιδιωτικά.Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων που έγινε την Πέμπτη στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

«Τις επόμενες μέρες θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα μεγάλο ζήτημα στο νοσοκομείο του Ρίου. Ήδη είναι εκτός ο μαγνητικός τομογράφος γιατί γίνονται εργασίες για την εγκατάσταση του νέου μαγνητικού, ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα το οποίο θα λειτουργήσει στις αρχές του χρόνου. Ως προς τον αξονικό τομογράφο στη θέση του παλιού θα εγκατασταθεί ένας νέος κι ο υπάρχον θα μεταφερθεί σε διπλανό δωμάτιο. Θ΄αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα ότι δεν θα έχουμε αξονικό για περίπου 10 ημέρες αλλά θα προσπαθήσουμε να  μειώσουμε κι άλλο αυτό το διάστημα. Κι αυτό θα εξαρτηθεί από τη σύσκεψη της Δευτέρας με τους τεχνικούς της εταιρείας. Αυτή τη στιγμή το ΠΓΝΠ στην ακτινολογική κλινική είναι ένα εργοτάξιο κυριολεκτικά. Τρεις χώροι αναδιαμορφώνονται για να φιλοξενήσουν δύο υπερσύγχρονα μηχανήματα. Έναν αξονικό που όμοιό του δεν θα έχει κανένα δημόσιο νοσοκομείο, θα κάνει 80 τομές, κι έναν υπερσύγχρονο μαγνητικό. Άρα από το νέο χρόνο θα έχουμε σε λειτουργία έναν μαγνητικό και δύο αξονικούς. Αυτό θα δώσει νόημα στην έννοια τριτοβάθμιο νοσοκομείο, γιατί θα γίνονται περισσότερες εξετάσεις, πιο γρήγορα και θα υπάρχει λιγότερη αναμονή. Αλλά για να υλοποιηθούν αυτά θα υπάρχει μια σημαντική ενόχληση για τους προσερχόμενους τις μέρες της εφημερίας.Μπαίνουμε σε ένα δύσκολο μεσοδιάστημα της υπομονής.

Θέλω να ζητήσω την κατανόηση του κόσμου . Δεν μπορούμε να αποφύγουμε αυτό το μεσοδιάστημα. Το νοσοκομείο βρίσκεται σε φάση αναδιάταξης των μηχανημάτων και απόκτησης υπερσύγχρονων.Από τον καινούργιο χρόνο θα έχουμε επίσης σε λειτουργία ψηφιακό μαστογράφο κι ένα νέο ακτινολογικό μηχάνημα στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία».

Παράλληλα ανακύπτει ένα άλλο ζήτημα που αφορά την αναγκαιότητα πρόσληψης επιπλέον προσωπικού. Ο κ. Μπονάνος θίγει το ζήτημα, προκειμένου τα μηχανήματα να είναι σε πλήρη λειτουργία. «Σε πρώτη φάση μπορούμε να τα λειτουργήσουμε αλλά καλό θα ήταν να έχουμε περισσότερο προσωπικό».

 

ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: 07.45

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις