Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κατερίνα Παπακώστα: Η κατάσταση στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών δεν είναι όπως...παρουσιάστηκε

Κατερίνα Παπακώστα: Η κατάσταση στο ΚΕΠΕ...

Επίσκεψη της Υφυπουργού Υγείας στην περιοχή

Την πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού από το Υπουργείο Εργασίας αλλά και την στήριξη του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών με έμψυχο δυναμικό του Υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε χθες, κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στο Παράρτημα ΑμεΑ στα Λεχαινά η Υφυπουργός Υγείας κα Κατερίνα Παπακώστα. Η κα Παπακώστα μετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Διοίκησής του, του προσωπικού, των βουλευτών του νομού, του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Ιατρικού Συλλόγου, που ανέλαβε την «υιοθεσία» του, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκε στους χώρους του και είδε κάποια από τα παιδιά.

Αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης η κα Παπακώστα δήλωσε στην εφ. «Πατρίς»: «Δεν ασχολήθηκα με το θέμα μετά το ρεπορτάζ του BBC. Ασχοληθήκαμε με το θέμα παρότι δεν είναι της αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας, αλλά αυτό δεν έχει σημασία, ήδη από το καλοκαίρι, αμέσως μόλις ανέλαβα τα καθήκοντά μου. Ρώτησα, ενημερώθηκα, είδα τον πρόεδρο του Ιδρύματος που ήρθε στο γραφείο μου στο Υπουργείο, το συζητήσαμε, κάναμε κοινή σύσκεψη σε ανύποπτο χρόνο και πριν επιληφθούν τα όποια κανάλια. Είχαμε κάνει κοινή σύσκεψη με τον κ. Κεγκέρογλου που είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος και ήδη έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την στελέχωση γιατί κάποιοι προσωπικό συνταξιοδοτήθηκε. Επομένως πρέπει το Υπουργείο Εργασίας να κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες, να προσλάβει το εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο είναι απαραίτητο, και το κάνει. Πριν είχα μιλήσει με την Γενική Γραμματέα με την οποία επίσης συνεννοηθήκαμε και πριν απ’ όλα είχα ζητήσει να έρθει κάτω από την ομπρέλα του Υπουργείου Υγείας το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών προκειμένου να το φροντίσουμε όπως εμείς ξέρουμε ως Υπουργείο Υγείας. Μας υποσχέθηκε το Υπουργείο Εργασίας ότι θα το κάνει και έχουμε μείνει εκεί».

 

«Δεν είναι όπως το παρουσίασαν…»

Παράλληλα, η Υφυπουργός Υγείας είπε: «Ήρθα και μόνη μου να δω, διότι αυτό που μου είπαν οι επιστήμονες, τα πάρκα, όπου μια μερίδα παιδιών για λόγους προστασίας δικής τους πρέπει να βρίσκονται, κάποιοι τα παρουσίασαν τελείως διαφορετικά. Ρώτησα τους επιστήμονες που είναι εξειδικευμένοι και μου είπαν ότι σε αυτές τις περιπτώσεις έτσι γίνεται η προστασία των παιδιών, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Με διαβεβαιώνουν εδώ και ο εθελοντής γιατρός που βρίσκεται εδώ και τον ευχαριστώ θερμά και οι δικές μου υπηρεσίες ότι σε αυτές τις περιπτώσεις έτσι συμβαίνει. Κατά συνέπεια λοιπόν πρέπει να μπαίνουν και κάποια πράγματα στη θέση τους για να μην είναι σε βάρος και των ίδιων των παιδιών όλη αυτή η ιστορία. Άρα λοιπόν βρισκόμαστε σήμερα εδώ εφ ωφελεία των παιδιών και για να ξέρουν οι ευαίσθητοι και οι ευάλωτοι πολίτες ότι είμαστε παρόντες να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά τους».

«Είμαστε μια Task Force»

 

Τέλος, σε ότι αφορά στην πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας η Υφυπουργός Υγείας είπε: «Εδώ είμαστε μια task force με μένα μαζί αλλά κυρίως με τους γιατρούς, με τον Ιατρικό Σύλλογο, οι οποίοι θα έρθουν συμπληρωματικά και ουσιαστικά, να καλύψουν κάποια κενά και να ανακουφίσουν το προσωπικό έως ότου έρθουν οι μόνιμες προσλήψεις. Αυτό δείχνει ότι μας ενδιέφερε, μας ενδιαφέρει και θα μας ενδιαφέρει υ υγεία των συμπολιτών μας, ανεξάρτητα από το πόσο αναδεικνύεται ένα θέμα κάθε φορά ή όχι. Θέλω να ευχαριστήσω τον Ιατρικό Σύλλογο ο οποίος δίνει έναν πολύ ισχυρό συμβολισμό στις τοπικές κοινωνίες ότι μπορούμε και πρέπει όλοι, ο καθένας από την δική του πλευρά, να προσφέρουμε ότι περισσότερο μπορούμε στους συμπολίτες μας, στον συνάνθρωπο, με πνεύμα αλληλεγγύης, να αφήσουμε λίγο τη μιζέρια κατά μέρος, έχουμε πολλές δυνατότητες, ας τις εξαντλήσουμε. Όλοι μαζί κάνουμε μια ισχυρή αλυσίδα αλληλεγγύης αλλά πάνω απ’ όλα θέλω να ξέρετε ότι η Πολιτεία μέσω του Υπουργείου Υγείας αγκαλιάζει κάτω από την ομπρέλα της όλους τους πολίτες, ανασφάλιστους, απόρους, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και είμαστε εδώ στη διάθεση του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, των παιδιών να προσφέρουμε την αρωγή μας εκεί  όπου την χρειάζονται».

Από την πλευρά του ο βουλευτής κ. Γιώργος Κοντογιάννηςείπε: «Περιμένουμε τα αποτελέσματα καθώς εμπλέκονται δύο υπουργεία για να μπορέσουμε να καλυτερέψουμε τη ζωή αυτών των παιδιών που είχαν την ατυχία να είναι σε αυτή την κατάσταση. Είναι χρέος της Πολιτείας να σταθεί δίπλα  τους, είναι χρέος όλων μας να βοηθήσουμε. Γι’ αυτό αξίζουν διπλά συγχαρητήρια στον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας».

Ακολούθως η βουλευτής κα Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου τόνισε μεταξύ άλλων:  «Η παρουσία μας εδώ είναι συνεχής, εμένα είναι τουλάχιστον η τέταρτη μέσα στο 2014. Είχαμε κάνει προηγούμενη επίσκεψη στον αρμόδιο Υφυπουργό Εργασίας κ. Κεγκέρογλου ο οποίος μας ενημέρωσε ότι τις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της απόσπασης όλου του προσωπικού, του ιατρικού, του νοσηλευτικού, του διοικητικού το οποίο είναι απαραίτητο για να μπορέσει να δοθεί φροντίδα στον βαθμό τον οποίο χρειάζεται. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας πήρε μια εξαιρετική πρωτοβουλία για την «υιοθεσία» αυτών των παιδιών. Όλη η κοινωνία πρέπει να το υιοθετήσει, όλα αυτά τα παιδιά είναι και δικά μας παιδιά».

Παράλληλα, ο βουλευτής κ. Ανδρέας Μαρίνος είπε: «Η Πολιτεία έχει χρέος να δει τα προβλήματα της πρόνοιας και της φροντίδας στη χώρα μας, βεβαίως καλωσορίζουμε την κα. Παπακώστα η οποία αν και δεν έχει αρμοδιότητα για τη λειτουργία του Ιδρύματος εδώ έσπευσε και είδε τον Ιατρικό Σύλλογο, τον οποίο θέλω να συγχαρώ, όπως επίσης και τον κ. Γώτη ο οποίος έρχεται εθελοντικά και προσφέρει τις υπηρεσίες του. Το Υπουργείο Εργασίας πρέπει άμεσα να προβεί στην πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού και έτσι να αποδείξει ότι οφείλει σε αυτά τα παιδιά να είναι κοντά του».

Τέλος, ο αναπληρωτής Γραμματέας Αγροτικού της Ν.Δ. κ. Θεόδωρος Βλαγκούλης είπε: «Η παρουσία μας εδώ υποδηλώνει την φροντίδα και την ευαισθησία την οποία οφείλουμε να δείξουμε όλοι μαζί για τα παιδιά αυτά τα οποία πράγματι χρειάζονται ειδικής φροντίδας και στήριξης. Η προσπάθεια του Ιατρικού Συλλόγου σε συνεργασία με τα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας είναι αξιοπρόσεκτη».

Πηγή:patrisnews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις