Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σεισμόπληκτη η Αιγιάλεια σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών

Σεισμόπληκτη η Αιγιάλεια σύμφωνα με τον ...

Διαβεβαιώσεις στον Βουλευτή Θανάση Νταβλούρο

Στην τελική ευθεία βρίσκεται  η υπογραφή της απόφασης, σύμφωνα με την οποία, η Αιγιάλεια θα κηρυχθεί σεισμόπληκτη.

Τη διαβεβεβαίωση αυτή έδωσε στον βουλευτή Αχαίας της Ν.Δ., Θανάση Νταβλούρο, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Στράτος Σιμόπουλος, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν στην Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων.

Η απόφαση θα υπογραφεί από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και προβλέπει τον χαρακτηρισμό ως σεισμόπληκτης ολόκληρης της Αιγιάλειας, δηλαδή και των πέντε δημοτικών ενοτήτων Αιγίου, Συμπολιτείας, Διακοπτού, Ερινεού και Ακράτας.

Μάλιστα η απόφαση θα αφορά, τόσο τα ιδιωτικά, όσο και τα δημόσια κτίσματα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από το σεισμό είναι οι εξής:

Α. Στην Δημοτική Ενότητα Αιγίου: Η δημοτική κοινότητα Αιγίου και οι τοπικές κοινότητες Βαλιμιτίκων, Δαφνών, Διγελιωτίκων, Κουλούρας, Κούμαρη, Κουνινάς, Μαυρικίου, Μελισσίων, Παρασκευής, Πτέρης, Σελινούντος, Τεμένης, Χατζή.

Β. Στην Δημοτική Ενότητα Συμπολιτείας: Η δημοτική κοινότητα Ροδοδάφνης και οι τοπικές κοινότητες Αγίου Κωνσταντίνου, Άλσους, Βερίνου, Γκραίκα, Γρηγόρη, Δημητρόπουλου, Δουκαναιίκων, Κρήνης Αιγιαλείας, Λάκκας, Λόγγου, Μάγειρα, Μυρόβρυση, Νεραντζιών, Σελιανιτίκων, Τούμπας.

Γ. Στην Δημοτική Ενότητα Διακοπτού: Η δημοτική κοινότητα Διακοπτού και οι τοπικές κοινότητες Άνω Διακοπτού, Ελαιώνος, Ελίκης, Ζαχλωριτίκων, Καθολικού, Κερύνειας, Μαμουσιάς, Νικολαιίκων, Ριζομύλου, Ροδίας, Τραπέζης.

Δ. Στην Δημοτική Ενότητα Ακράτας: οι τοπικές κοινότητες Ακράτας, Αγίας Βαρβάρας, Αμπέλου, Βαλιμής, Βούτσιμου, Ζαρούχλης, Καλαμιά, Κραθίου, Μεσορρουγίου, Παραλίας Πλατάνου, Περιστέρας, Πλατάνου, Ποροβίτσης, Συλιβαινιώτικων.

Ε. Στην Δημοτική Ενότητα Αιγείρας: οι τοπικές κοινότητες Αιγείρας, Αιγών, Αμπελοκήπων, Βελάς, Εξοχής, Μοναστηρίου, Οάσεως, Περιθωρίου, Σελιάνας, Συνεβρού, Χρυσανθίου.

ΣΤ. Στην Δημοτική Ενότητα Ερινεού: οι τοπικές κοινότητες Καμαρών, Αρραβωνίτσης, Δαμακινίου, Ζήριας, Νέου Ερινεού, Σαλμενίκου."

 

8 ΕΚΑΤ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

Στο μεταξύ από το πολιτικό γραφείο του κ. Νταβλούρου, ανακοινώθηκε ότι έγινε και η κατανομή της κρατικής αρωγής για τους σεισμόπληκτους του 2008/

Από το συνολικό ποσόν των 11.522.821,18 ευρώ, κονδύλι 8.000.000 ευρώ θα κατανεμηθεί για τις ανάγκες της Αχαϊας και το υπόλοιπο ποσόν για Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

Σύμφωνα με τον κ. Νταβλούρο οι σχετικές διαδικασίες θα κινηθούν με γρήγορους ρυθμούς και τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, ενώ σχετικές οδηγίες θα δοθούν από την αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις