Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα - Καμίνια: "Απειλείται η υγεία, η ασφάλεια και το μέλλον των παιδιών μας" - Οι προτάσεις του Συλλόγου Γονέων προς το Δήμο

Πάτρα - Καμίνια: "Απειλείται η υγεί...

Ζητούν σειρά παρεμβάσεων

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου & του Νηπιαγωγείου Καμινίων στις 29-10-2014, μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισε την υποβολή “Υπομνήματος Απόψεων & Προτάσεων προς Δήμο Πατρέων”.
Βασικός σκοπός είναι η ενεργοποίηση του δημόσιου διαλόγου και η συμμετοχή σε αυτόν με απόψεις και προτάσεις λύσεων για τα παρακάτω κρίσιμα θέματα.

Τα θέματα αυτά αφορούν έργα και απολύτως αναγκαίες επεμβάσεις που θα επηρεάσουν τις συνθήκες διαβίωσης, την ασφάλεια και την ανάπτυξη της "παραμελημένης, και δυσανάλογα περισσότερο επιβαρυμένης", περιοχής τους στη περιφέρεια της Πάτρας αλλά και, είτε άμεσα είτε έμμεσα, σε όλη την Μητροπολιτική, πλέον, περιοχή του Δήμου Πατρέων και των γειτονικών Δήμων συνολικά.

Αναλυτικά σημειώνουν:

"-Η μελέτη για το «Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.) / Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) περιοχής Διοικητικών Ορίων Δήμου Βραχναιΐκων, Νομού Αχαΐας», και ο σχεδιασμός - επιλογή έργων υποδομής για το νέο ΕΣΠΑ - Σ.Ε.Σ. 2014-2020 από τον Δήμο Πατρέων σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

-Ένταξη στο νέο Γεν. Πολεοδομικό Σχέδιο και υλοποίηση της Επέκτασης των Οικισμών σε Καμίνια, Τσουκαλαίικα, Θεριανό, Μοιραίικα, περιοχή με διαρκώς αυξανόμενο πληθυσμό τουλάχιστον 2000 μόνιμων κατοίκων & μέχρι 1000 άτομα παραθεριστές, τουρίστες, επισκέπτες. Επίσης, υλοποίηση των συνεπαγόμενων υποχρεώσεων της Πολιτείας σε σχολικές, κοινωφελείς, οδικές κ.α. υποδομές όπως του πολλά χρόνια σχεδιαζόμενου Νέου Δημοτικού Σχολείου, Χώρων Πολιτισμού & Αθλητισμού υπερτοπικού χαρακτήρα (θερινό σινεμά, γήπεδα, ποδηλατόδρομος κ.α.), ανακαίνιση Νηπιαγωγείων & Παιδικών Χαρών. Οι προτάσεις μας, μαζί και με άλλες προτάσεις από φορείς των Βραχναιίκων & του Μονοδενδρίου, μπορούν να συνθέσουν ένα Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανάπλασης και Ανάπτυξης για να μετατραπεί η παραμελημένη περιοχή μας σε πρότυπο περιβαλλοντικής & οικιστικής ανάπτυξης για όλη την Πάτρα καθώς επίσης και σε πόλο έλξης παραθεριστών, επισκεπτών (τουριστών, θεατών & αθλουμένων) & νέων κατοίκων.

-Η κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών - Πύργου, η επανεκκίνηση του Προαστιακού Πάτρας – Κ. Αχαϊάς και η μελέτη του Ηλεκτροκίνητου Υπεραστικού & Εμπορευματικού Σιδηρόδρομου Πατρών – Πύργου.

-Αντιμετώπιση της επιδείνωσης των συνθηκών διαβίωσης και της Οδικής Ασφάλειας λόγω διέλευσης της Παλαιάς Εθνικής, του νέου Αυτοκινητόδρομου και του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου μέσα από τον οικιστικό ιστό & δίπλα από Σχολεία, Παιδικές Χαρές και κατοικίες της ευρύτερης περιοχής. Προτάσεις για νοτιότερη χάραξη του νέου αυτοκινητόδρομου & μετατροπής της Ν.Ε. Οδού σε Λεωφόρο εισόδου - προέκταση της Μεγάλης Περιμετρικής Ε55 του Μητροπολιτικού Δήμου Πατρεών και των Προαστιακών - Αναπτυξιακών του κέντρων, μικρή μετατόπιση της χάραξης της σιδηροδρομικής γραμμής, αξιοποίηση & αναβάθμιση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής κ.α.

-Βελτίωση Αστικών Συγκοινωνιών, του Προαστιακού και των μαθητικών μεταφορών.

-Πρόταση για την δημιουργία ενός μόνιμου Ενιαίου Μητροπολιτικού Συστήματος Συγκοινωνιών (Προαστιακός - Αστικό & Υπεραστικό ΚΤΕΛ) για τη Πάτρα και τους γειτονικούς Δήμους. Ο Προαστιακός θα αποτελεί την ραχοκοκαλιά αυτού του συστήματος στο πλαίσιο του οποίου θα λειτουργούν Ενδοδημοτικές & Διαδημοτικές λεωφορειακές γραμμές ανταπόκρισης κυκλικής διαδρομής, με κοινά εισιτήρια και κάρτες, για “τροφοδότηση” του Προαστιακού ακόμα και από τις αραιοκατοικημένες περιοχές της περιφέρειας.

Για όλα τα παραπάνω κρίσιμα θέματα, καλούμε τον Δήμο & όλες τις τοπικές κοινότητες, τους κατοίκους, τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους γονέων & κηδεμόνων, τους αθλητικούς – πολιτιστικούς συλλόγους κ.α. τοπικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής να διοργανώσουν από κοινού συναντήσεις για να γίνει ουσιαστικός διάλογος και κατάθεση προτάσεων.

Η αδιαφορία και η ατολμία δεν αποτελούν επιλογή για συνειδητοποιημένους γονείς και πολίτες, ιδιαίτερα όταν απειλείται η υγεία, η ασφάλεια και το μέλλον των παιδιών μας που αποτελούν την μοναδική ίσως ελπίδα της δοκιμαζόμενης κοινωνίας μας!"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις