Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πέθανε η συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Φίλις Ντόροθι Τζέιμς

Πέθανε η συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορ...

Η Τζέιμς γεννήθηκε στην Οξφόρδη το 1920

Η συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, Φίλις Ντόροθι Τζέιμς, διάσημη για μια σειρά ιστοριών στις οποίες πρωταγωνιστεί ο επιθεωρητής της Σκότλαντ Γιαρντ και ποιητής Άνταμ Νταλγκλίς, πέθανε σήμερα στο σπίτι της στην Οξφόρδη, σε ηλικία 94 ετών. Η Τζέιμς γεννήθηκε στην Οξφόρδη το 1920. Από το 1949 ως το 1968 εργάστηκε στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας και από το 1968 ως το 1979 στο εγκληματολογικό τμήμα της Βρετανικής Αστυνομίας. Έχει γράψει πολλά αστυνομικά μυθιστορήματα, βραβεύτηκε στη Βρετανία, στις HΠΑ στην Ιταλία και στη Σουηδία και θεωρείται η σημαντικότερη σύγχρονη Βρετανίδα συγγραφέας αστυνομικών βιβλίων.

Το 2000, στα ογδοηκοστά της γενέθλια, χρήστηκε Bαρόνη του Xόλαντ Παρκ ως επιβράβευση της προσφοράς της στα βρετανικά γράμματα.


Από τις εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της «Περίπτωση δικαιοσύνης» (2000), «Τεχνάσματα και επιθυμίες» (2002), «Θάνατος στην Iερατική Σχολή» (2004), «H αίθουσα φόνων» (2006), «O φάρος» (2007), «Αθώο αίμα» (2009) και «Θάνατος σε ιδιωτική κλινική» (2010). Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έγραψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter: «με έθλιψε το άκουσμα του θανάτου της Φ. Ντ. Τζέιμς, μιας από τις σημαντικότερες συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας του ΗΒ, η οποία συνάρπασε και ενέπνευσε γενεές αναγνωστών».

 

 

naftemporiki

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture