Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πως θα γίνει το δημοψήφισμα των δικηγόρων-Καθορίστηκαν τα ερωτήματα

Πως θα γίνει το δημοψήφισμα των δικηγόρω...

Στις καλπές στις 2 και 3 Δεκεμβρίου

Η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων καθόρισε τα ερωτήματα του πανελλαδικού δημοψηφίσματος, που θα διενεργηθεί στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2014, για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με την τροπολογία του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και τις περαιτέρω κινητοποιήσεις του δικηγορικού σώματος.

Συγκεκριμένα, με το δημοψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί στους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, οι δικηγόροι καλούνται να απαντήσουν εάν αποδέχονται ή όχι το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας υπό τη μορφή που το κατέθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Στην περίπτωση που απαντήσουν «όχι», έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τη θέση τους σχετικά με το είδος των κινητοποιήσεων που προτιμούν.

Αναλυτικότερα, στην ψηφοφορία θα υπάρχουν τρία ψηφοδέλτια: Ένα υπέρ του νομοσχεδίου (με τη λέξη «ΝΑΙ»), ένα κατά του νομοσχεδίου (με τη λέξη «ΟΧΙ») και ένα λευκό ψηφοδέλτιο.

Στο ψηφοδέλτιο του «ΟΧΙ» οι δικηγόροι καλούνται επίσης να απαντήσουν επί δύο ερωτημάτων που αφορούν τη μορφή των περαιτέρω κινητοποιήσεων τους και συγκεκριμένα: α) «αποχή διαρκείας και β) «αποχή περιορισμένης διάρκειας ή στοχευμένη».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις