Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Έριδες για τη μετακίνηση νοσηλευτών από το Καραμανδάνειο στο Ρίο - Η απάντηση του Χ. Μπονάνου στους εργαζόμενους

Πάτρα:Έριδες για τη μετακίνηση νοσηλευτώ...

Η "φτώχεια" σε προσωπικό φέρνει γκρίνια

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η μετακίνηση νοσηλευτών από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Από την πλευρά του Καραμανδανείου ανακοινώθηκε ότι από την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου αναστέλλονται τακτικά ιατρεία, ενώ την αντίθεσή τους στην απόφαση της 6ης ΥΠΕ εξέφρασαν και οι εργαζόμενοι, απευθυνόμενοι δημόσια με επιστολή τους στον Διοικητή του ΠΓΝΠ Χαράλαμπο Μπονάνο. Ο κ. Μπονάνος σήμερα απαντά:

"Αγαπητοί συνάδελφοι εργαζόμενοι του Kαραμανδανειου πρέπει όταν χρησιμοποιούμε τον δημόσιο λόγο να έχουμε ορισμένες σταθερές για να μην δημιουργούμε εντυπώσεις και παραπλανούμε τους πολίτες της περιοχής μας, διαφορετικά ¨κρειττον εστι το σιγαν του λαλειν¨.

Επειδή είμαι πολίτης της περιοχής έχω απόλυτο σεβασμό στο προσωπικό στις υπηρεσίες του μοναδικού παιδιατρικού νοσοκομείου της πόλης μας και όπως εσείς έχετε ανάγκη τις υπηρεσίες του ΠΓΝΠ το ίδιο και εμείς χαιρόμαστε να έχουμε ένα συγκροτημένο Καραμανδάνειο.


Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι στην σημερινή πραγματικότητα ,δηλαδή μια χώρα σε κρίση όπου όλοι μας καλούμαστε να δώσουμε δύναμη στους πενιχρούς πόρους της υγείας  δεν θα απoκρύψουμε τα δεδομένα. Ποια είναι αυτά και από που προκύπτουν .Φυσικά από το ΕΣΥΝΕΤ που για τους αδαείς όλοι οι διοικητές και το γραφείο προσωπικού καταθέτουν τα στοιχεία των νοσοκομείων τους.

Τον τελευταίο μήνα το παιδιατρικό μας νοσοκομείο διαθέτει 112 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό για 90 κλίνες όταν το Ρίο διαθέτει 560 για 700 κλίνες .Την αναλογία βγάλτε την μόνοι σας. Η πληρότητα είναι 43,8% όταν στο Ρίο αγγίζει το 94% .Για τα χειρουργεία που έγινε ο μεγάλος θόρυβος το Ρίο έκανε 599 και το Καραμανδάνειο 161 από τα οποία 134 προγραμματισμένα σε πρωινή βάση. Στα χειρουργεία από τα στοιχεία που δίνει το γραφείο προσωπικού σας υπηρετούν 25 άτομα όσα περίπου στα δικά μας.

Ποιος έκανε τις μετακινήσεις; Μα  ο Διοικητής της 6 ΥΠΕ που είναι ο πρώην Διοικητής του Καραμανδανείου δεν πιστεύει κανένας ότι θα έπαιρνε απόφαση να αποδυναμώσει το νοσοκομείο την στιγμή που έχει κάνει κινήσεις για την λειτουργία ενός ενιαίου παιδιατρικού νοσηλευτικού ιδρύματος. Όσον αφορά τα νούμερα που λέτε ότι έγραψε κάποιο site δεν έχω ευθύνη παρά μόνο γι αυτά που υπογράφω. Σας περιμένω να μου δώσετε στοιχεία στο γραφείο μου για τον μαγικό αριθμό 300 ,ο οποίος φυσικά  δεν υφίσταται . Ξέρετε έχω την φήμη ότι δεν συγκαλύπτω αντικοινωνικές καταστάσεις στο δημόσιο και δεν θα την χαλάσω τώρα. Πάντως με στερεότυπα του χτες δεν μπορούμε να λειτουργούμε ούτε με νοοτροπίες οχυρωματικές για παρωχημένες αντιλήψεις .Προσβλέπω στην συνεργασία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και όχι στην εποχή της κρίσης σε περιχαράκωση ανθρώπων και αγαθών.Επιμένω στην αφύπνιση όσων μακαρίως απολαμβάνουν την αδυναμία του συστήματος να τους ταρακουνήσει" .

 

Ο συμπολίτης Διοικητής του ΠΓΝΠ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις