Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το πιο ωραίο σάντουιτς είναι το μισό»

Το πιο ωραίο σάντουιτς είναι το μισό»

Πανελλαδική Προσκοπική Δράση ευαισθητοποίησης για την αξία της αλληλεγγύης

Σήμερα Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014, οι Πρόσκοποι θα μοιραστούν μία ιδιαίτερη δράση με τον κόσμο που θα βρίσκεται εκείνη τη μέρα στις πλατείες ή/και σε κεντρικά σημεία πόλεων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χίος, Ξάνθη, Κέρκυρα, Ηράκλειο Κρήτης, Κομοτηνή, Βέροια, Κιλκίς, Αλεξάνδρεια Ημαθίας, Βόλος και Σαλαμίνα).

 

Θα συνδυάσουν μια δράση πραγματικής προσφοράς φαγητού με μια δράση ευαισθητοποίησης πάνω στην αξία του να μοιράζεσαι. "Ταυτόχρονα θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε και τις δύο διαστάσεις της κοινωνικής προσφοράς των Προσκόπων: τη δράση για την ανακούφιση των ασθενέστερων συνανθρώπων μας, αλλά και -το πιο σημαντικό- τη διαρκή διαπαιδαγώγηση πάνω στην αξία της καθημερινής προσφοράς, της καθημερινής “καλής πράξης” και τη συμβολή στη δημιουργία ενεργών, ευαίσθητων και χρήσιμων πολιτών.

Τα σάντουιτς που θα έχουν ετοιμάσει οι Πρόσκοποι θα είναι δωρεάν φυσικά αλλά υπό έναν όρο... για να πάρει κάποιος θα πρέπει ο ίδιος να το κόψει στη μέση και να το μοιραστεί με έναν άλλο περαστικό στην πλατεία!!! Θα τον καλέσουμε εκείνη ακριβώς τη στιγμή να ανακαλύψει πόσο πιο απολαυστικό γίνεται κάτι όταν το μοιράζεσαι!

Οι Πρόσκοποι γνωρίζουμε πολύ καλά το γιατί. Εδώ και 100 χρόνια κάνουμε πράξη την προσφορά και ξέρουμε καλύτερα από όλους ότι το δώρο που χαρίζεις, που μοιράζεσαι, σε κάνει πιο ευτυχισμένο, πιο χαρούμενο από το δώρο που σου χαρίζουν. Κι αν αξίζει ένα μήνυμα να το περάσουμε σε όλους, ιδιαίτερα σήμερα, τότε είναι αυτό: πως το πιο ωραίο πράγμα στη ζωή είναι να μοιράζεσαι, το πιο ωραίο σάντουιτς από όλα... είναι το μισό!

Μπορεί να μην χορτάσει κανείς με μισό σάντουιτς. Θα φροντίσουμε όμως το συγκεκριμένο... να μην το ξεχάσει ποτέ!

Η δράση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις