Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

ΚΗΝΣΟΡΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΟΝΤΕΣ (ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ)

ΚΗΝΣΟΡΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΟΝΤΕΣ (ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ)

Mε αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που οδήγησαν στην αποπομπή του Γ. Στύλιου

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΥ

Αντιγράφω από την ιστοσελίδα : iefimerida.gr , από το βιογραφικό του πρώην υφυπουργού Παιδείας Γ. Στύλιου που απασχόλησε το Πανελλήνιο με την απαράδεκτη, φασίζουσα και σεξιστική επίθεση του στη βουλευτή Λ. Κανέλλη:

"..Το 1989 εισήχθη στο Φυσικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από την πρώτη στιγμή δραστηριοποιήθηκε στα φοιτητικά δρώμενα. Διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών Φυσικού και μέλος του Πρυτανικού Συμβουλίου της Συγκλήτου του ΑΠΘ (1990-1994). Παράλληλα με τις σπουδές του, έγινε μέλος της φοιτητικής οργάνωσης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στην οποία διετέλεσε υπεύθυνος για τη σχολή του, γραμματέας πόλης Θεσσαλονίκης (1992-1994) και εκπρόσωπός της στο κεντρικό συμβούλιο της ΕΦΕΕ (1992-1994) και της ΦΕΑΠΘ (1991-1994).

Όταν ο Γιώργος Στύλιος ήταν υπεύθυνος της ΔΑΠ στη Θεσσαλονίκη, το ποσοστό της στις φοιτητικές εκλογές ξεπέρασε το 44%, ποσοστό ρεκόρ για παράταξη. Ήταν η εποχή που η ΔΑΠ κυριαρχούσε στα αμφιθέατρα και βοήθησε σημαντικά στις δύσκολες εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις του 1989-1990…

…Διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ (1994-1995) σε μια περίοδο δύσκολη για τη ΝΔ, καθώς μόλις είχε φύγει από την κυβέρνηση, οπότε σε συνεργασία με τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον πρόεδρο του κόμματος Μιλτιάδη Έβερτ επιχειρήθηκε να υιοθετήσει και η ΟΝΝΕΔ έναν νέο πολιτικό λόγο. Υπηρέτησε στον ελληνικό στρατό και μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων επέστρεψε στην Άρτα, όπου από το 1997 έως και το 2001 δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά εργαζόμενος σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης ως καθηγητής.

Συνέχισε όμως την πολιτική του δραστηριότητα και το 1998 εκλέχθηκε νομαρχιακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Λάμπρου Ρίζου. Από το 1996 ο Γιώργος Στύλιος είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ.

Έχοντας πολλές ανησυχίες, πήγε στην Αγγλία για μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου με θέμα τα Πληροφοριακά Συστήματα και την Τεχνολογία το χρονικό διάστημα 2001-2002. Με την επιστροφή του στην Άρτα εργάσθηκε στο Τμήμα Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης του ΤΕΙ Ηπείρου ως καθηγητής και ως στέλεχος του ΤΕΙ για θέματα παρακολούθησης και διαχείρισης ελληνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

To 2006 εκλέχτηκε καθηγητής Εφαρμογών στη τμήμα Εφαρμογές Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα και ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2006 ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΉΦΙΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΏΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΏΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΏΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΉΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΊΟΥ ΠΑΤΡΩΝ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΈΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2008 ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΆΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ…»

Για να μην καταχρώμαι το χρόνο σας και εφόσον τα ανωτέρω είναι ακριβή, επιγραμματικά ερωτώ:
1) Ο κ. Στύλιος δεν είναι το τυπικό παράδειγμα της κομματοκρατικής καριέρας "συνδικαλιστών" στο Πανεπιστήμιο που καταγγέλλουν οι κήνσορες της επιστήμης, κομματικά φερέφωνα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ; Οι περισσότεροι δεν ξέρουμε από την καθημερινότητα μας κάποιον «Στύλιο»;

2) Τα υπογραμμισμένα με BOLD δεν δημιουργούν ζήτημα ηθικής τάξεως για το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών; Είναι υπερήφανοι για το έργο τους οι επιβλέποντες (ποιοι είναι) τη διατριβή του κ. Στύλιου; (Έναρξη το 2006 και εκκρεμεί!!). Όσο για το «..ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2008 ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΙ  ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ..» ελπίζω ότι είναι ανακριβές και αποτελεί απλή υπερβολή, αντιγραφή του προς πολιτική κατανάλωση βιογραφικού του τ. υφυπουργού.

*Ο Κώστας Μάρκου είναι καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις