Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα:Στον Εισαγγελέα σήμερα ο Δήμαρχος-Συγκέντρωση συμπαράστασης από εργαζόμενους-Στήριξη από συλλόγους, φορείς και παρατάξεις

Πάτρα:Στον Εισαγγελέα σήμερα ο Δήμαρχος-...

Αρνείται την παράδοση στοιχείων εργαζομένων στο πλαίσιο ελέγχου μετατροπής των συμβάσεων

Το κατώφλι του Εισαγγελέα περνάει σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος αρνήθηκε να στείλει στην κυβέρνηση τα στοιχεία που του είχαν ζητηθεί για τον επανέλεγχο των συμβάσεων δημοτικών υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν στα πλαίσια του «Νόμου Παυλόπουλου». Ο Δήμαρχος θεωρεί ότι με αυτή τη διαδικασία μεθοδεύονται απολύσεις.

Στο πλευρό του Δημάρχου αναμένεται να βρεθούν αρκετοί δημοτικοί υπάλληλοι, ο σύλλογος των οποίων έχει προκηρύξει στάση εργασίας προκειμένου να συμπαρασταθούν έμπρακτα στον κ. Πελετίδη. Οι εργαζόμενοι προχωρούν σε στάση εργασίας από τις 8.30 το πρωί και σε συγκέντρωση έξω από το δικαστικό μέγαρο.

Στο Δήμαρχο συμπαρίσταται και η παράταξη «ΡΑΠ – Ανθρώπινη Πόλη», που είχε στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την ίδια ώρα ο κ. Πελετίδης εμφανίζεται ανυποχώρητος από την αρχική του θέση, η οποία είχε εκφραστεί πριν από λίγες μέρες μέσω γραπτής του δήλωσης στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Για κανένα λόγο δεν θα συναινέσουμε στην εφαρμογή ενός αντιλαϊκού νόμου, που επιβάλλει η συγκυβέρνηση, στα πλαίσια των συμφωνηθέντων κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο. Η δήθεν αξιολόγηση και επανέλεγχος των συμβάσεων, θα οδηγήσει σε απολύσεις και στην αντικατάσταση της σταθερής απασχόλησης, με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση με την αξιολόγηση και τις αναδιαρθρώσεις, στοχεύουν σε ένα κράτος πιο αυταρχικό και εχθρικό για το λαό και τους εργαζόμενους, με ιδιωτικοποιημένους τομείς και υπηρεσίες, προκειμένου να ξαναπληρώσουν τα λαϊκά στρώματα.”

Στο μεταξύ η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση έφερε στο Δ.Σ. της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Ελλάδας ψήφισμα στήριξης των δημοτικών υπαλλήλων το οποίο όμως καταψηφίστηκε τις άλλες παρατάξεις. Σε αυτό υπογραμμίζονταν και τα παρακάτω:

"•    Κανένας Δήμος στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Ελλάδας να μην προχωρήσει στο λεγόμενο ΄΄επανέλεγχο΄΄ των συμβάσεων ΙΔΑΧ. Καμία διαθεσιμότητα – καμία απόλυση. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άμεσα μέτρα ανακούφισης όλων των απολυμένων, όλων των ανέργων. Να καταργηθεί ο νόμος 4281/2014.

•    Όχι στην ανασφάλιστη εργασία και στο λεγόμενο εθελοντισμό, που αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση ως όχημα για την καταστρατήγηση και αυτών των συμβάσεων των ΙΔΑΧ.

•    Να σταματήσουν οι διώξεις των αιρετών, η ποινικοποίηση των αιρετών που η κυβέρνηση εγκαλεί στην τάξη."

Στο κάλεσμά τους προς τους εργαζόμενους των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης το Κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ Νομού Αχαΐας υποστηρίζει ότι: «Είναι πλαστό το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι «ενδιαφέρεται να χτυπήσει τις παρανομίες και τα "πλαστά" δικαιολογητικά». Ο λεγόμενος επανέλεγχος των συμβάσεων των ΙΔΑΧ δεν έχει καμιά σχέση με τα πλαστά πτυχία κλπ.

Θέλουν να χτυπήσουν το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά, να γεμίσουν τη δεξαμενή των απολύσεων, «να μικρύνουν», το κράτος, να απαξιώσουν και να διαλύσουν δημόσιες υπηρεσίες, για να προωθήσουν πιο εύκολα τις ιδιωτικοποιήσεις τομέων, που  εποφθαλμιούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ανάλογες ανακοινώσεις στήριξης έχουν εκδόσει πολλοί άλλοι Σύλλογοι και Φορείς της Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις