Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: "Καππαδοκία: μεταξύ γής και ουρανού"

Πάτρα: "Καππαδοκία: μεταξύ γής και ...

Οπτικοακουστική παρουσίαση από τον Καθηγητή του Παν/μίου Πατρών Σπήλιο Δ. Φασόη

Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 7:00 μ.μ. οργανώνεται από τον κύκλο «μαγναύρα» για τον ευρύτερο ελληνικό πολιτισμό & την Διακίδειο Σχολή Λαού Πατρών εκδήλωση με θέμα "Καππαδοκία: μεταξύ γής και ουρανού" στην αίθουσα της Διακιδείου Σχολής Λαού Πατρών, Κανάρη 58, Πάτρα.

Οπτικοακουστική παρουσίαση, με αυθεντικό φωτογραφικό υλικό, της γης της Καππαδοκίας στην Κεντρική Μικρά Ασία. Τα μυθικά όρη με τα ηφαίστεια που διαμόρφωσαν ένα μοναδικό ανάγλυφο με εκπληκτικούς βραχώδεις σχηματισμούς.

Οι υπόσκαφες κατοικίες.

Η Χριστιανική παράδοση & οι Μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας. Το μοναστικό κίνημα από τον 4ο αι. και οι αμέτρητες υπόσκαφες εκκλησίες και μοναστήρια με υπέροχες αγιογραφίες λαϊκής τεχνοτροπίας με λαμπερά χρώματα. Οι εκπληκτικές υπόγειες πόλεις - κατασκευασμένες από την αρχαιότητα έως και τα Βυζαντινά χρόνια - ως καταφύγια του πληθυσμού κατά τις εχθρικές επιδρομές. Οι ακαταπόνητοι Βυζαντινοί Ακρίτες, φύλακες των συνόρων. Η μάχη του Μαντζικέρτ και η εισβολή Τουρκόφωνων φύλων. Η αναγέννηση του 19ου αι. και τα υπέροχα μνημεία του Νεώτερου Ελληνισμού, σχολεία, εκκλησίες, μοναστήρια, αρχοντικά. Οι άνθρωποι της Καππαδοκίας. Οι Καραμανλήδες και τα Καραμανλήδικα. Η Χριστιανική Έξοδος του 1924 και το Ύστατο Χαίρε του Σεραφείμ Ρίζου στην Πατρίδα. Η θρυλική Καισάρεια, το Κόραμα, η Μαλακοπή,

η Σινασσός (η Αθήνα της Ανατολής), το Καραμανλήδικο Προκόπι, το Ουτς Χισάρ, το Ορτά

Χισάρ, η Νεάπολις (Νέβσεχιρ), η Αραβησσός, το Αβανός, η Καρβάλη, το Περίστρεμμα, το Σέλμε. Η μοναδική Καππαδοκία με τα καλά κρυμμένα μυστικά της!

Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες μέσω της ιστοσελίδας της «μαγναύρας» http://www.magnavra.weebly.com ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην δ/νση [email protected], ή τηλεφωνικά στο 2610 225180 (ώρες καταστημάτων).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture