Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σύσκεψη Υπουργών για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Σύσκεψη Υπουργών για τη ρύθμιση των ληξι...

Και τη ρύθμιση των "κόκκινων δανείων"

Ευρεία διυπουργική σύσκεψη, με αντικείμενο τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, που πλέον έχουν ξεπεράσει τα 70 δισ. ευρώ, και τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, ώστε να αρθούν οι ενστάσεις της τρόικας και να περάσει η ρύθμιση που θα προβλέπει έως και 100 δόσεις.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας δήλωσε μετά τη συνάντηση πως το θέμα της ρύθμισης χρεών ειναι «στην τελική ευθεία».

Προηγήθηκε σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, στην οποία εξετάστηκαν όλα τα ανοικτά ζητήματα, εν όψει της επιστροφής της τρόικας που πιέζει για χειροπιαστές αποδείξεις προόδου.

Στη σύσκεψη στο υπουργείο, η οποία συνεκλήθη αμέσως μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών στο Μέγαρο Μαξίμου, μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, παρουσία του συμβούλου του πρωθυπουργού Χρύσανθου Λαζαρίδη.

Η κυβέρνηση επιθυμεί να άρει τις έως σήμερα ενστάσεις της τρόικας και να φέρει το προσεχές διάστημα προς ψήφιση στη Βουλή, σχετική ρύθμιση, η οποία θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αποπληρωμή των οφειλών σε έως και 100 δόσεις.

Χαρακτηριστικό του μεγέθους του προβλήματος, είναι ότι τον Σεπτέμβριο εφέτος οι απλήρωτες ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 1 δισ. ευρώ και υπερέβησαν πλέον τα 70 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις