Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Υπεγράφη από τον υπουργό Περιβάλλοντος η ΚΥΑ για τα απορρίμματα Πύργου και τη μεταφορά στο ΧΥΤΑ Ναυπάκτου

Υπεγράφη από τον υπουργό Περιβάλλοντος η...

Ο κ Γεωργιόπουλος ζήτησε από τον κ. Μανιάτη, μετά την υπογραφή της ΚΥΑ, την επιτάχυνση των απαιτούμενων διαδικασιών

Την προώθηση της ΚΥΑ για την άμεση χρηματοδότηση και  την μεταφορά των απορριμμάτων του δήμου Πύργου στον ΧΥΤΑ Ναυπάκτου απέσπασε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το πρωί της Δευτέρας ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας  Γιώργος Γεωργιόπουλος, με τον Υπουργό ΥΠΕΚΑ  Γιάννη Μανιάτη.

Ο κ Γεωργιόπουλος ζήτησε από τον κ. Μανιάτη, μετά την υπογραφή της ΚΥΑ, την επιτάχυνση των απαιτούμενων διαδικασιών από τους υπηρεσιακούς παράγοντες των συναρμόδιων Υπουργείων προκειμένου να επιτευχθεί η  χρηματοδότηση του Δήμου  Πύργου,  έτσι ώστε άμεσα να ξεκινήσει η μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Ναυπάκτου.

Παράλληλα σε εξέλιξη και η διαδικασία σύναψης προγραμματικής σύμβασης με τον ΧΥΤΑ, με συνεχή «παρακολούθηση»  της διαδικασίας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, «η Περιφέρεια βρίσκεται σε συνεχή επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να συνδράμει στην επίσπευση των απαιτούμενων διαδικασιών και την επίλυση αυτού του τόσο σημαντικού προβλήματος.

Αν και τα ζητήματα αυτά δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων μας, αφού είναι στην αρμοδιότητα  του Δήμου Πύργου, σαν Περιφερειακή Αρχή   δεν μπορούμε να μην συνδράμουμε στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας για την επίλυση τους».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις