Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Ο Ρώσος πρέσβης στην Αchaia Clauss

Πάτρα: Ο Ρώσος πρέσβης στην Αchaia Clauss

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Όταν ο Νίκος Μπακουνάκης έγραφε, στο βιβλίο του ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΑΥΟΥ, πως «η εταιρεία  «Αχαΐα» Clauss «λειτούργησε ως η μοναδική στον ελληνικό χώρο αγροτική πρεσβεία ενός κρασιού επιδορπίου αλλά και ορεκτικού, της Μαυροδάφνης, και ταυτόχρονα ως εστία, πάλι μοναδική, ενός πολιτισμού πολυτέλειας, γαλήνης και τρυφής», δεν εννοούσε ασφαλώς ότι η πατρινή οινοποιία ανήκει στο Διπλωματικό Σώμα…

Ωστόσο, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, 18 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Achaia Clauss κ. Νίκος Καραπάνος και  συνεργάτες του είχαν την τιμή να υποδεχθούν στις αυλές της Καστροπολιτείας τον πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα κ. Ανδρέι - Μιχαήλοβιτς  Μάσλοβ με την σύζυγό του και να τους ξεναγήσουν στο Αυτοκρατορικό Κελάρι, στην Κάβα Δανιηλίδος και, φυσικά, στα γευσιγνωστικά μονοπάτια του οινοποιείου και στα μυστικά τους.

Αρχιτρίκλινος και μύστης των υψηλών επισκεπτών και της ολιγομελούς συνοδείας τους στην εμπειρία της οινογευσιγνωσίας, υπήρξε η Οινολόγος Όλγα Καραπάνου-Crawford, που ζει και δραστηριοποιείται στα οινολογικά ύδατα της Αμερικής ως αντιπρόσωπος της πατρινής Οινοποιίας. Η κ.Καραπάνου-Crawford πρότεινε στην συντροφιά τις νέες δημιουργίες ξηρών οίνων ΑΡΩΜΑ ΛΟΦΟΥ στην λευκή και την ερυθρή εκδοχή τους, συνέχισε με την γλυκεία ΜΕΛΙΣΣΕΑ από λιαστό σταφύλι και ολοκλήρωσε με την διεθνώς καταξιωμένη ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ στην Grand Reserve εκδοχή της πολυετούς παλαίωσης.

Η συνάντηση, στην οποία παρέστησαν και οι κ.κ. Πλάτων Μαρλαφέκας, του Εμπορικού Επιμελητηρίου και οι υπεύθυνες του ρωσικού προξενείου στην Πάτρα διεξήχθη σε θερμό κλίμα, πράγμα στο οποίο συνέτεινε τόσο η ατμόσφαιρα του γραφικού οινόκαστρου, όσο και η επικοινωνιακή αμεσότητα του Ρώσου Διπλωμάτη ο οποίος μιλά την ελληνική γλώσσα με αξιοθαύμαστη άνεση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις