Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Απόψε στις 7 στην πλατεία Γεωργίου το αντιφασιστικό συλλαλητήριο με την αφορμή του ενός έτους απο τη δολοφονία Φύσσα

Πάτρα: Απόψε στις 7 στην πλατεία Γεωργίο...

Κάλεσμα απο τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Στην ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται:

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Πάυλου Φύσσα, ένα μήνα μετά την αθώωση του  Βαγγελατου στην υπόθεση της Μανωλάδας , τίποτα δεν τελείωσε! Όλα τώρα αρχίζουν!

Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, η μισαλλοδοξία, ο αγριανθρωπισμός δεν αναπαράγονται γενικώς στην κοινωνία, δεν παράγονται μονάχα από τους ακροδεξιούς, αλλά και από τα θεσμικά όργανα της πολιτείας. Μετά την αθωωτική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Πάτρας για τη κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων αλλά και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε αντίγραφο της απόφασης, προκειμένου να κριθεί αν συντρέχει περίπτωση να ασκηθεί αναίρεση κατά το αθωωτικό σκέλος της . Αναμένοντας την απόφαση του Αρείου Πάγου, θεωρούμε ότι τίποτα δεν έχει κριθεί.  Αν οι Μανωλάδες είναι τα εργαστήρια του μέλλοντος, τότε ο αγώνας για την κατάργηση τους δεν είναι απλά πράξη συμπαράστασης προς “τα έξω”. Αντιθέτως, είναι ένα αγώνας “εντός”, για εμάς τους ίδιους. Υπερασπιζόμενοι τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, υπερασπιζόμαστε εντέλει τους εαυτούς μας. Απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη του Βαγγελάτου και των μπράβων συνεργών του, εκτός των άλλων και για εργασιακό trafficking.

Ο φασισμός ήταν και παραμένει εχθρός του δικού μας κόσμου και καμία ελπίδα δεν έχουμε ότι μπορεί να παταχθεί μονάχα με διοικητικά μέσα. Άλλωστε είναι το ίδιο το αντιφασιστικό κίνημα που επέβαλε τις διώξεις σε βάρος των βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής. Δεν είχαμε και δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι μια κυβέρνηση που νομιμοποίησε με την πολιτική της την ακροδεξιά ρητορεία της Χρυσής Αυγής, που συνομιλούσε μαζί της στο ανώτερο επίπεδο, που έκανε τα «στραβά μάτια» απέναντι στα τάγματα εφόδου, θα ήθελε πραγματικά να βάλει φρένο στην εγκληματική δράση της.

Εχθρός μας όμως παραμένει κι ότι γεννάει το φασισμό. Γι’ αυτό και ο αντιφασιστικός αγώνας είναι αγώνας, πρώτα απ’ όλα, για μια άλλη κοινωνία, μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης χωρίς διακρίσεις φύλου, χρώματος ή θρησκείας, μια κοινωνία συλλογικής δημιουργίας κι όχι ατομικής ανασφάλειας, μια κοινωνία χωρίς μνημόνια, χωρίς την τρομοκρατία της ανεργίας και της επισφάλειας, μια κοινωνία χωρίς την τρομοκρατία της καταστολής.

Η γενιά μας δεν έχει περιθώριο και γι’ άλλους νεκρούς. Έχει έρθει η ώρα να πάρουν εκδίκηση τα όνειρά μας. Και θα την πάρουν!

Την Πέμπτη 18/9, στις 7μμ στη πλ.Γεωργίου σας καλούμε στο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Να διαδηλώσουμε για τη μνήμη του Παύλου, να διαδηλώσουμε ζητώντας δικαιοσύνη για τους εργάτες γης της Μανωλάδας , να διαδηλώσουμε για τις δικές μας ζωές!


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις